Els beneficis que comporta la teràpia assistida amb gossos

Una sessió de teràpia assistida amb un gos (Getty images)
Una sessió de teràpia assistida amb un gos (Getty images)

La teràpia assistida amb gossos, també coneguda com a Canisteràpia, implica l’ús de gossos ensinistrats en sessions terapèutiques per a millorar la salut emocional i psicològica dels pacients. Aquests gossos poden ser de diferents races, tot i que sovint es prefereixen aquells amb una personalitat calmada i afectuosa.

Les sessions de teràpia assistida amb gossos poden prendre diverses formes, adaptant-se a les necessitats específiques del pacient. Algunes de les pràctiques més comunes inclouen:

Activitats físiques: Jocs, passejades o exercicis amb el gos poden afavorir la connexió emocional i millorar la salut física del pacient.

Interacció social: El gos actua com a mitjà per a fomentar la interacció social, especialment en aquells amb dificultats per a relacionar-se amb altres persones.

Relaxació: La presència tranquil·la d’un gos pot ajudar a reduir l’ansietat i l’estrès, creant un ambient relaxant.

Entrenament d’habilitats específiques: Alguns gossos estan entrenats per a ajudar en tasques específiques, com ara recordar al pacient quan ha de prendre la medicació o proporcionar suport emocional en situacions d’angoixa.Avantatges de la teràpia assistida amb gossos

Millora de l’estat d’ànim: La interacció amb gossos augmenta la producció de neurotransmissors com la dopamina i la serotonina, millorant l’estat d’ànim i reduint la depressió.

Fomenta la comunicació: En pacients amb dificultats per a expressar-se, la presència d’un gos pot facilitar la comunicació i afavorir la conversa.

Reducció de l’ansietat: La sensació de calma que proporcionen els gossos pot ajudar a reduir els nivells d’ansietat, especialment en situacions clíniques o terapèutiques.

Estimulació física: Les activitats físiques amb els gossos poden afavorir la coordinació motora i millorar la condició física general.

TOTES LES NOTÍCIES