Educació publica els Programes dels diplomes professionals inicials

Una placa xip d'ordinador
Un dels programes de diplomes professional és el d’operador informàtic/assistent d’atenció a l’usuari en TIC (Pexels)

Els decrets de publicació de diversos Programes de diplomes professional inicial: auxiliar d’estètica i perruqueria; auxiliar de manteniment d’habitatges i instal·lacions; auxiliar de serveis comercials; i operador informàtic/assistent d’atenció a l’usuari en TIC, han quedat aprovats aquest dimecres pel Govern.

Des del ministeri d’Educació i Ensenyament Superior s’està duent a terme una renovació de l’oferta en formació professional per tal d’adaptar-se a les necessitats del sector i assimilar-se a les titulacions europees. Cal recordar que el ministeri va iniciar una reforma dels estudis de formació professional el curs passat, creant la Formació Professional Inicial –de dos anys i adreçada a joves a partir de 16 anys–.

Aquest nivell educatiu pretén diversificar l’oferta formativa i ampliar les oportunitats per als joves que desitgen prosseguir la seva formació en l’àmbit professional en finalitzar l’ensenyament obligatori. Així doncs, tenint en compte alguns dels àmbits professionals que requereixen de personal qualificat a nivell inicial, s’han definit diverses branques formatives i s’han elaborat els programes en coherència amb el que estableix el marc curricular establert per a la formació professional.

TOTES LES NOTÍCIES