Cultura adjudica els treballs d’indexació i classificació de donacions al fons de la Biblioteca Nacional

Nova seu de la Biblioteca Nacional
Imatge de la nova seu de la Biblioteca Nacional. Foto: Arxiu

A proposta de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, s’ha acordat l’adjudicació definitiva dels treballs de catalogació, indexació i classificació dels fons incorporats a la Biblioteca Nacional a partir de donacions (1a fase). Els treballs que ara es duran a terme pretenen donar resposta al gran nombre de donatius de materials bibliogràfics que ha rebut la Biblioteca Nacional, fet que fa necessari la seva catalogació per poder integrar-lo a la col·lecció i posar-lo a disposició del públic.

El material objecte d’aquesta primera fase de catalogació retrospectiva dels fons donats a la biblioteca està format bàsicament per monografies, les quals guarden relació amb Andorra, directament o indirectament, o tracten matèries relacionades amb les tasques que es duen a terme amb a Patrimoni Cultural.

El concurs públic ha estat adjudicat a Inser Andorra SLU per un import total de 12.000 euros i el termini d’execució és de 8 mesos.

 

Indexació i digitalització de l’Arxiu i Biblioteca Nacional

El Consell de Ministres també ha validat la licitació per continuar amb el programa de digitalització del patrimoni documental i bibliogràfic del país, per a la preservació, consulta i difusió d’aquest patrimoni guardat a l’Arxiu Nacional d’Andorra i la Biblioteca Nacional d’Andorra.

Les treballs que ara es liciten es centraran a arxivar i catalogar 57.000 documents en paper i 230 documents audiovisuals provinents de l’Arxiu i 19.500 documents en paper de la Biblioteca Nacional.

El interessats tenen temps fins el proper 20 d’octubre del 2021 per presentar oferta. El plec de bases es pot descarregar de manera gratuïta a la pàgina web www.tramits.ad o www.e-tramits.ad (enllaç Edictes i plecs de bases), i al Servei de Tràmits del Govern.

TOTES LES NOTÍCIES