Andorra i l’Arieja impulsen un projecte transfronterer a l’entorn de la transhumància

Reunió de les delegacions d'Andorra i l'Arieja per a la creació d’un projecte transfronterer a l’entorn de la transhumància
Reunió de treball entre les delegacions de l’Arieja i d’Andorra (SFG)

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, acompanyat de l’Ambaixadora d’Andorra a França, Eva Descarrega i d’una delegació formada per tècnics del Govern, del Comú de Canillo i d’Andorra Turisme, ha mantingut aquest dijous una trobada de treball amb la presidenta del Consell Departamental de l’Arieja, Christine Téqui.

La delegació francesa l’han completat tècnics de la Cambra d’Agricultura de l’Arieja, la Communaute de Communes d’Haute-Ariège i de l’Agència de desenvolupament turístic de l’Arieja.

L’objectiu de la reunió és impulsar la creació d’un projecte turístic transfronterer complementari a la candidatura d’ampliació per a formar part del Patrimoni cultural immaterial de ‘la Transhumància, moviment estacional de ramats’ a la que es va sumar Andorra el passat mes d’abril. El projecte té la voluntat de crear sinergies amb els territoris que conformen aquesta candidatura, posant en valor el paisatge de muntanya i la seva biodiversitat, el patrimoni cultural i la gastronomia.

Així, les dues delegacions han acordat crear un grup de treball tècnic que s’encarregarà de la redacció del projecte perquè aquest pugui optar al fons del programa POCTEFA 2021-2027.

La trobada dona continuïtat a les accions de cooperació i bon veïnatge que mantenen Andorra i l’Arieja. La presidenta del Consell Departamental, de fet, ja va visitar Andorra el passat mes de març i va reunir-se amb diversos ministres del l’executiu.

TOTES LES NOTÍCIES