L’inventari dels béns culturals mobles es posa a l’abast de la ciutadania a través de l’eMuseumPlus

Presentació de l'eMuseumPlus, aplicació que recull el patrimoni cultural d'Andorra
Una imatge de la presentació, aquest dimarts de l’eMuseumPlus (SFG)

Posada en marxa la nova plataforma digital eMuseumPlus. El portal té com a objectiu difondre de forma pedagògica, pràctica i didàctica l’inventari dels béns culturals mobles custodiats pel Departament de Patrimoni Cultural, i permet, així, acostar a tota la ciutadania en un sol clic, l’inventari.

A la plataforma digital s’hi podran trobar objectes arqueològics, etnològics, de ciència i tècnica, de culte, d’art, numismàtics, moblaments. Totes elles permetran fer un viatge al llarg del temps, des de la prehistòria fins a l’edat contemporània.

Així mateix, l’aplicació dona accés a les col·leccions i possibilita que la ciutadania conegui els béns més rellevants que formen el patrimoni cultural d’Andorra i permet posar-los en valor i fomentar-ne el respecte. En aquesta primera fase de posada en marxa ja hi ha afegides més de 1.500 entrades a l’eMuseumPlus i, progressivament, se n’hi aniran bolcant moltes més.

Cal tenir en compte que el fons del Patrimoni Cultural el formen quaranta-sis col·leccions que, generalment, estan associades al lloc de procedència o bé agrupen objectes de la mateixa tipologia com ara la col·lecció de les campanes. Algunes de les més destacades són: Fons General, Arqueologia, Casa Rossell, Casa d’Areny-Plandolit, Casa Rull, Ràdio Andorra, Objectes del tabac, Col·lecció Vilanova, Objectes del Santuari de Meritxell, Roba litúrgica de Sant Serni de Canillo.

La visualització en línia és possible gràcies a la tasca que han desenvolupat els últims mesos els tècnics de l’Àrea de Patrimoni Cultural. Han fet tallers de treball amb els de Zetcom, per tal d’acordar el disseny, els mòduls i els camps que havia de contenir l’eMuseumPlus. També, han dedicat un temps a bolcar les fitxes i a fer el testatge del funcionament de l’aplicació.

TOTES LES NOTÍCIES