La Seu celebrarà la Mostra de danses del Pirineu ‘Dia Dansa’t’

Cartell del Dansa't 2024 (Aj. la Seu)
Cartell del Dansa’t 2024 (Aj. la Seu)

Aquest divendres, 3 de maig, se celebrarà a la plaça Joan Sansa de la Seu d’Urgell el Dia Dansa’t, festa de cloenda de l’edició 2024 del projecte ‘Dansa’t’, on hi participaran 200 alumnes alturgellencs amb una mostra de danses del Pirineu que han après i assajat durant aquests darrers mesos de la mà d’Ivan Caro.

En aquesta segona edició del ‘Dia Dansa’t, que se celebrarà de deu del matí a dotze del migdia, tindrà com a músics convidats els pirinencs Marc Figuerola, Nina Planavila i Jordi Maria Macaya. La sonorització d’aquest esdeveniment anirà a càrrec de Xavi Martínez.

Els 200 alumnes de la Seu d’Urgell i comarca que protagonitzaran aquesta festa cloenda del ‘Dansa’t’ provenen de les escoles Albert Vives, Pau Claris i el col·legi La Salle de la Seu d’Urgell; l’escola Castell-Ciutat de Castellciutat; l’escola Rosa Campà de Montferrer; l’escola Sant Esteve d’Alàs, l’escola de Tuixent; l’escola Arnau Mir del Pla de Sant Tirs; i l’Institut Escola d’Oliana.

Aquesta nova edició del ‘Dia Dansa’t Pirineu’ està organitzada per l’Escola Folk del Pirineu i el Centre Artesà Tradicionàrius, i s’emmarca en el Pla Educatiu d’Entorn de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. Compta amb la col·laboració de l’IDAPA, el Servei Educatiu de l’Alt Urgell-Cerdanya i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell.


‘Dansa’t’

Dansa’t pren la dansa com una eina per a crear vincles entre els alumnes de l’escola i la resta de centres del territori. Les danses que es treballen són majoritàriament del Pirineu, però també hi ha alguna dansa d’altres indrets. En les sessions d’aquest projecte es treballen tant danses col·lectives com en parella, així com cançons, jocs dansats i altres activitats per a enfortir el grup.

Aquesta activitat està dirigida per Ivan Caro, educador social, músic i professor de gralla, dansa tradicional, flabiol i tamborí de l’Escola Folk del Pirineu d’Arsèguel, s’adreça als alumnes de 5è curs de primària (i a les escoles rurals cicle superior), en coordinació amb els mestres de música i educació física, així com els seus tutors directes.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES