Els comuns participen al 43è Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa

Conxita Marsol, Mathieu Mori i Josep Àngel Mortés participant en el 43è Congrés de Poders Locals i Regionals
Conxita Marsol, Mathieu Mori i Josep Àngel Mortés (Comú d’Andorra la Vella)

El Congrés dels poders locals i regionals celebra la 43a sessió, del 25 al 27 d’octubre a Estrasburg. Hi prenen part, en representació dels comuns del Principat, la cap de delegació, Conxita Marsol, i el cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, i com a secretari de la delegació, Isaac Pérez.

Els cònsols han saludat el nou Secretari General del Congrés, el francès Mathieu Mori, escollit aquest matí de dimarts per un període de cinc anys. La delegació andorrana li ha donat el seu suport abans de l’elecció i posteriorment l’ha felicitat pel nou càrrec.

En el context del conflicte armat entre Ucraïna i Rússia, intervindran al Congrés Oleksiy Chernyshov, ministre de Desenvolupament Comunitari i Territorial d’Ucraïna, i Vitali Klitschko, president de l’Associació de Ciutats d’Ucraïna i alcalde de Kíiv. També hi ha ponències sobre el discurs de l’odi i informació falsa i l’impacte en les condicions de treball dels càrrecs electes locals i regional (la proposta arriba dels Països Baixos i Suècia), i l’acollida de dones i infants refugiats per part de ponents d’Estònia i Alemanya.

Durant els tres dies del Congrés també es tractaran qüestions com el futur del Consell d’Europa i el rol del Congrés amb debats en què es reflexionarà sobre el paper de les ciutats i regions intel·ligents i les perspectives per a un enfocament de governança centrat en els drets humans, amb l’al·locució de Paul Scully, ministre de Londres i ministre d’estat (ministre de govern local i seguretat comunitària).

El debat temàtic d’aquest 43è Congrés se centrarà en la revisió de la Carta Urbana Europea II i el Manifest per una nova urbanitat en el context de les situacions de crisi actuals, presentat per la irlandesa Anne Colgan i Christina Binder, de la Universitat Bundeswehr de Munic, i membre del Grup d’Experts Independents.

L’associació de comuns d’Andorra participa des de 1994 al Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d’Europa, que se celebra dos cops l’any.

TOTES LES NOTÍCIES