El Consell General organitza un debat sobre el multilateralisme i els joves

Roger Padreny, en la seva etapa de conseller general serà un dels ponents
Roger Padreny, en la seva etapa de conseller general serà un dels ponents de la taula rodona

La xarxa de joves parlamentaris de l’OSCE-PA s’ha marcat com a objectiu organitzar sessions de treball obertes als joves per a debatre sobre els principals reptes d’àmbit global i com afrontar-los des de la cooperació internacional. En aquest sentit, la delegació del Consell General a l’OSCE-PA, formada per Meritxell López, Pol Bartolomé, Noemí Amador i Carles Naudi, ha decidit sumar-se a aquesta iniciativa amb l’organització d’un debat que tindrà lloc el dimecres 24 d’abril, a les 18 hores, a la sala de compareixences públiques del Consell General.

La taula rodona pretén reunir a joves vinculats i interessats en el món de la política. En aquest cas, participaran joves consellers comunals, membres de les seccions joves dels partits polítics amb representació parlamentària i representants del Fòrum de la Joventut i del Ministeri d’Afers Exteriors.

L’objectiu és poder debatre i analitzar, des del punt de vista dels joves, els reptes i problemàtiques actuals en l’àmbit global, com per exemple, fer front a problemàtiques globals com el canvi climàtic, la irrupció de la intel·ligència artificial o l’increment de les tensions bèl·liques. Al llarg del debat també s’estudiarà com el multilateralisme i la cooperació entre països pot ajudar a resoldre aquestes qüestions i quin pot ser el rol dels microestats com el Principat d’Andorra en els afers internacionals.

La sessió comptarà amb la ponència de l’exconseller general i impulsor de la Xarxa de Joves Parlamentaris de l’OSCE-PA, Roger Padreny, la diplomàtica del Ministeri d’Afers Exteriors, Laura Mora, i un membre del secretariat de l’OSCE-PA.

Del debat amb una durada prevista d’una hora i mitja, en resultaran entre cinc i deu propostes que es traslladaran a la sessió anual de l’OSCE-PA que tindrà lloc el mes de juny a Bucarest (Romania) i durant la qual s’elaborarà un projecte de resolució amb propostes de tots els països participants que s’elevarà al ple de la sessió anual de l’OSCE-PA per a la seva aprovació.

TOTES LES NOTÍCIES