Encamp treu a concurs la construcció del nou espai per a la gent gran

Consell de Comú a Encamp, aquest dijous (Comú d'Encamp)
Consell de Comú a Encamp, aquest dijous (Comú d’Encamp)

Encamp, en sessió de Consell de Comú, ha donat llum verda al concurs per a la construcció del nou casal de la gent gran que inclourà un centre de dia, diversos espais per a activitats i una zona de treball del departament de Socials, entre altres serveis, en una sola ubicació remodelada i adaptada a les noves necessitats. La presentació va tenir lloc a finals de l’any passat al mateix cafè del poble on els assistents varen poder conèixer de primera mà la idea del nou equipament i fer aportacions. 

La consellera d’Afers Socials i Gent Gran, Sílvia Ramond, ha explicat que la remodelació de l’actual cafè del poble “serà per a fer-lo més acollidor, més eficient energèticament i sobretot un espai que respongui a les necessitats actuals de la gent gran”. La consellera ha insistit en “la necessitat de remodelar l’espai actual, guanyar en confort, millorar la il·luminació natural i sobretot en serveis per a la gent gran”. 

Ramond ha detallat algunes de les característiques del projecte que s’ha configurat durant aquests primers mesos de l’any des del DOPU i sota la direcció de l’arquitecte Pau Iglesias. L’edifici triplicarà la superfície actual, arribant als 1.693,31 m2, i tindrà molta més llum natural per a poder acollir tots els serveis necessaris, tant del centre dia, com del menjador social, com per a les activitats, i un espai exterior de terrassa que millorarà les instal·lacions actuals substancialment. 

La consellera ha recordat que “hi haurà un espai intergeneracional per a fer un traspàs de coneixements de la gent gran cap als infants, i no només perquè la gent gran i els seus nets puguin compartir una estona plegats”, i ha avançat que des del Departament d’Afers Socials “estem treballant per a trobar activitats innovadores i originals que anunciarem més endavant quan estiguin enllestides”.  

Per la seva part el conseller d’Obres Públiques i Urbanisme, Benjamí Rascagnères, ha explicat que el cost estimat segons el projecte és d’uns 3,3 milions d’euros. Pel que fa als terminis d’execució, ha afirmat que es considera que “seran necessaris uns 24 mesos” perquè l’obra estigui completament finalitzada. Rascagnères ha afegit que dimecres que ve sortirà l’edicte publicat al BOPA per una banda, per al concurs per a l’execució del projecte constructiu i, per l’altra, per a la direcció de l’obra.  

D’altra banda, Ramond també ha precisat que “mentre s’executin les obres, l’espai actual estarà en funcionament, i quan ja no sigui possible, s’habilitaran els espais necessaris perquè no es deixi de prestar, en cap moment, cap servei dels que es presten actualment”.   

El nou espai es dividirà en tres plantes. La planta baixa inclourà una nova sala polivalent i un pati interior que permetrà donar llum a tot l’edifici. La primera planta inclourà tots els serveis del centre de dia, la cuina, l’espai de menjador, sala d’estar i de descans, el nou espai intergeneracional i l’àrea de treball del departament d’Afers Socials del Comú d’Encamp. La segona planta del nou edifici inclourà les aules per a totes les activitats de gent gran, actualment ubicades a la Valireta, i una nova terrassa exterior, de 222 m2, gràcies a la remodelació de la coberta de l’actual edifici.  

Pel que fa al concurs, tal com queda reflectit, les empreses interessades poden presentar les seves ofertes fins al pròxim dia 22 de juliol, a les 11 hores.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES