Doble podi per a Joan Vinyes en el tancament del Trofeu Benelux 2022

El pilot andorrà Joan Vinyes a Hockenheim
El pilot andorrà Joan Vinyes a Hockenheim (FotoEsport)

Joan Vinyes ha acabat la seva primera temporada competint en la Porsche Carrera Cup Benelux pujant en dues ocasions al podi del Circuit de Hockenheim, l’escenari alemany situat prop de la frontera francoalemanya. Va ocupar la segona plaça de l’esmentat podi després de dues carreres molt semblants, la primera amb avançament inclòs, al pilot francès Sebastien Lajoux, un rival habitual al llarg d’aquesta temporada. En la cursa que va tancar el meeting, el rival va ser el pilot belga Giovanni Scamardi.

Totes dues curses les va guanyar Scamardi, encara que a efecte del Trofeu Benelux la màxima puntuació va ser per al pilot de Suzuki. Scamardi va disputar, de manera esporàdica, aquest últim meeting de la temporada.

 

Entrenaments lliures (40’): Segons el pilot de Suzuki és “un circuit més complicat del que semblava”

Era una jornada clau per a acumular informació de la pista alemanya. Vinyes la va aprofitar al màxim, a més, es va situar prop dels pilots habituals en aquest escenari. El “rush” final de la primer mànega va ser espectacular, va millorar el crono en cadascuna de les voltes (1’44”469).

El desenvolupament de la segona mànega va ser diferent. En aparença, els que han de ser els seus rivals del cap de setmana (Scamardi i Lajoux) el superaven a poques voltes del final. No obstant això, en la seva volta 18, Joan va llançar un últim atac i va aturar el crono en 1’44”572, suficient per a ser el més ràpid entre els AM.

Vinyes es mostrava satisfet després de completar la seva primera jornada competint en el traçat que només coneixia virtualment. Aquestes eren les seves paraules: “Mai havia trepitjat l’asfalt del circuit alemany, sí que és cert, que havia vist molts vídeos de proves disputades en aquest traçat. Sens dubte, una vegada en la pista el traçat és molt més complicat del que sembla des de fora. Ara puc dir que ho conec malgrat que, encara no em sento del tot còmode al volant del Porsche “. 

El dia dels entrenaments lliures va acabar amb bones sensacions per a Vinyes: “La segona tanda de lliures l’acabem amb el millor crono entre els AM (1’44”572), en un final molt ajustat”. Una conclusió que va treure el pilot andorrà va ser que: “La igualtat en la categoria AM, provocarà que les diferències siguin mínimes entre els pilots capdavanters. Estar entre ells serà l’objectiu”.

 

Entrenaments oficials (35’) marcats per una bandera vermella només començar

“Avui hem començat de manera regular, la bandera vermella que han mostrat gairebé en començar ens ha desmuntat el pla que teníem previst. Els oficials, aquesta vegada, han quedat reduïts a la meitat, no hi ha hagut temps a estrenar el segon joc de rodes, així doncs caldrà atacar una mica més durant les carreres”. Era el comentari que feia el pilot andorrà, després de disputar una sessió d’oficials a l’sprint.

Classificacions:

Millor volta: 1. Giovanni Scamardi, 1’42”411, 2. Sebastien Lajoux, 1’42”828, 3. Joan VInyes, 1’43”194, 4. Sven van Laere, 1’44”876, 5. Ad  Geerts, 1’46”299.
Millor 2a, volta: 1. Giovanni Scamardi, 1’42”741, 2. Sebastien Lajoux, 1’42”904, 3. Joan VInyes, 1’43”231, 4. Sven van Laere, 1’44”876, 5. Ad  Geerts, 1’46”299.

 

Carrera 1: Espectacular “baralla” amb el pilot francès Sebastien Lajoux

Vinyes ha aconseguit un podi molt treballat després de la lluita mantinguda amb Lajoux des de la mateixa sortida. No va ser fàcil superar-lo, però al final ho va assolir i es va situar prop de Scamardi, pilot que va disputar aquesta prova en la categoria, però que no puntuava per al Trofeu Benelux.

Al final d’aquesta primera carrera en Hockenheim, Joan es mostrava molt satisfet: “No hi ha dubte, aquesta tarda hem mantingut el pla previst, la lluita amb Lajoux ha estat molt dura. Quant a Scamardi, en principi s’ha escapat, però al final he pogut mantenir el seu ritme sense grans esforços. Demà acomiadarem el campionat i repetir podi seria un bonic final. “

Classificació

Carrera 1. 1. Giovanni Scamardi, 2. Joan VInyes, 3.  Sebastien Lajoux, 4. Sven van Laere, 5. Ad Geerts.

Carrera 2: En aquesta ocasió l’avançament no va ser possible

Des del moment en què el semàfor es va posar verd, Vinyes es va enganxar a Scamardi amb la intenció evident de superar-lo en el moment oportú. Aquest instant no es va produir tot i que, amb dècimes de diferència entre tots dos fins a mitja carrera, semblava possible. En la recta final de la cursa la diferència es va ampliar a una mica més d’un segon, amb el que feia l’efecte que el pilot de Suzuki no volia córrer riscos innecessaris.

Una vegada acabats els 30’ de competició, Vinyes va confirmar el succeït: “Hockenheim és un circuit amb un gran ambient de competició, però, com ja he comentat, molt més difícil de la sensació que dona a priori. Avançar és complicat si el rival que et precedeix no comet un error. Així doncs, he intentat pressionar al pilot belga (Scamardi), però era clar que coneixia molt bé la pista. Així que el segon lloc era bo”.

Classificació

Carrera 2. 1. Giovanni Scamardi, 2. Joan VInyes, 3.  Sebastien Lajoux, 4. Ad Geerts , 5. Sven van Laere.

Una vegada conclosa la seva participació en el Trofeu Benelux, Vinyes començarà a preparar el Ral·li RACC – Catalunya, prova que aquesta temporada, a part de ser vàlida per al mundial (WRC), també puntuarà per a l’europeu (ERC). En aquest certamen Vinyes al costat de Jordi Mercader, al volant del Suzuki Swift R4lly, competiran per a aconseguir el títol de la categoria ERCOpen.

TOTES LES NOTÍCIES