Càstig dur per a un bon BC Andorra davant el Madrid (70-89)

Jean Montero, de les millors figures del BC Andorra (Club)

Era un dels partits més esperats a Andorra. La visita del Reial Madrid, arribava aquest diumenge amb el cartell de “no hi ha entrades” a la Bombonera. El partit no ha començat bé per al BC Andorra, el “blanc” Tavares, de bon principi, es feia fort dins la pintura davant d’un Felipe dos Anjos que es veia superat i el Madrid agafava les primeres rendes importants en el partit anant-se’n de 10 punts per davant. Una tímida reacció dels de Natxo Lezkano, gràcies a accions puntuals de la parella Montero-Harding, no ha pogut evitar que els madrilenys marxin 16-26 al final del primer quart.

Al segon quart, els andorrans han capgirat totalment el matx amb un bon grapat de recuperacions de pilotes, corrent ràpid a la contra i provocant fins 18 pilotes perdudes del Madrid al descans. Es jugava al que volia el tricolor dominicà, Jean Montero. La Bombonera gaudia amb un Marin Maric guerrer, un Tyson Pérez amb una espectacular esmaixada i els triples de Mihajlo Andric i Jerrick Harding feien aixecar un pavelló entregat a l’equip, al descans ja guanyava l’equip andorrà 41-37.

Un bon inici del tercer quart, on els tricolors han tingut un +9 en el marcador, feia omplir d’esperança l’afició andorrana que es podria donar la gran campanada de la jornada, però, la duresa, la pressió sobre els àrbitres de jugadors i l’staff madrilenys i el joc subterrani dels castellans, sumat a l’aparició dels argentins Facu Campazzo i Gabriel Deck i el francès Yabusele, esvaïen les possibilitats dels andorrans i l’equip de Chus Mateo trencava el partit marxant a la fi del tercer quart amb un 55-68.

Al quart i últim de l’encontre, el conjunt de Natxo Lezkano no se’l veia amb les suficients forces per a capgirar el partit i no ha cregut en la remuntada per a acabar amb un dur 70-89 en el marcador. Al final, derrota.

El proper partit dels andorrans serà a la pista del cuer, el Zunder Palencia, el rival per excel·lència, la temporada passada a la LEB Or. Serà el proper diumenge 10 de març, a les 17 hores.

Anotadors del BC Andorra: Mihajlo Andric (9), Tyson Pérez (8), Rafa Luz (0), Jerrick Harding (19), Felipe dos Anjos (6), Jean Montero (14), Juan Rubio (0), Tobias Borg (0), Alexander Madsen (2), Adam Somogyi (2), Marin Maric (10).

Anotadors del Real Madrid: Alberto Abalde (7), Facu Campazzo (14), Walter Tavares (14), Sergi Llull (6), Guerson Yabusele (18), Fabien Causeur (9), Mario Hezonja (2), Sergio Rodríguez (0), Gabriel Deck (14), Vincent Poirier (3), E. Ndiaye (3).