Acord entre Justícia i Interior i Canillo per a ubicar a l’edifici Perecaus un nou alberg provisional per a casos d’emergència

L'alberg per a emergències de Canillo
L’alberg per a emergències de Canillo (SFGA)

El Departament de Protecció Civil i Gestió d’Emergència ha presentat, aquest dimarts a la tarda, l’alberg provisional a l’edifici Perecaus de Canillo, que servirà per a allotjar temporalment persones en situació de vulnerabilitat a causa d’emergències ocorregudes en aquesta localitat o en les proximitats. És el quart alberg provisional que es dona a conèixer, després dels del Pas de la Casa, Sant Julià de Lòria i Ordino.

La iniciativa forma part del projecte impulsat pel departament l’any 2020 que preveu disposar d’un desplegament estratègic d’aquest tipus d’allotjaments provisionals per tot el territori nacional, amb l’objectiu d’equipar-los i poder donar una resposta adaptada i planificada a poblacions afectades per situacions d’emergència o catàstrofes. També compta amb la col·laboració de la Creu Roja Andorrana, que s’encarrega del suport logístic.

A Canillo, la instal·lació podrà acollir unes 60 persones i, per tal de garantir una bona atenció inclou espais com la zona de recollida de dades, la d’assistència sanitària, l’espai infantil i la zona de descans, entre d’altres. Gràcies a la col·laboració ja establerta entre el departament de Protecció Civil, la Unió Hotelera d’Andorra i Autèntics Hotels d’Andorra, en cas d’activar-se l’alberg provisional, els àpats es distribuiran a través d’un establement hoteler situat prop de l’edifici Perecaus.

El desplegament estratègic d’albergs provisionals, que es preveu que finalitzi en els pròxims mesos, permetrà disposar d’uns 500 llits distribuïts entre tot el territori per a fer front a eventuals reallotjaments.

TOTES LES NOTÍCIES