YouTube no és només entreteniment

Ja sabíem que YouTube era una plataforma de vídeos imprescindible per a entendre l’entreteniment en el segle XXI. De totes maneres, se’ns havia passat per alt un altre fet d’allò més rellevant que en l’últim any ha pres una força increïble: l’ús cada vegada més notori de la plataforma com a lloc en el qual estudiar.

Segons recull el blog de Google, en 2018 els vídeos de temàtica educativa van augmentar en un 120% respecte a l’any anterior. Google afegeix que els vídeos que inclouen els termes de cerca “study with me” o “estudia amb mi” són els que han experimentat aquest creixement exponencial.

Les xifres no deixen lloc a dubtes. En la plataforma es comparteixen un milió de vídeos d’ensenyament i aquests tenen al voltant de 1.000 milions de visualitzacions diàries. Malgrat que la majoria de creacions vénen dels Estats Units, que representa encara un gegant aglutinant la producció del 50% dels vídeos que es fan, cada vegada són més freqüents els vídeos que es fan des d’altres països.

En un altre tipus de dades, segons demostra Google, la majoria de vídeos estan relacionats amb l’aprenentatge d’idiomes i amb els trucs per a la llar.

D’altra banda i com era previsible, és en les èpoques d’examen, en els mesos de maig i novembre, quan les reproduccions d’aquest tipus de continguts augmenta.