YouTube esborra 500 milions de comentaris

La nova actualització de les polítiques de YouTube ha fet que la plataforma de vídeos online eliminés cinc vegades més continguts durant el segon trimestre de l’any. Així ho ha explicat la companyia en un informe batejat com a Informe sobre el Reforç de les Directrius de la Comunitat.

La plataforma propietat de Google lluita des de fa temps contra aquells vídeos que inciten l’anomenat discurs de l’odi. Amb tot, aquest concepte no deixa de ser ambigu, per la qual cosa l’empresa està intentant definir quins són aquells continguts que ho fomenten. Entre els més destacats està la negació de l’holocaust o aquells vídeos supremacistes. També es troben dins d’aquest tipus de continguts, els vídeos que es troben, en paraules de la pròpia empresa “en el límit”. Es refereix així a vídeos que per exemple defensen que la terra és plana.

En números, les noves polítiques de continguts de YouTube han fet que durant el segon trimestre s’eliminessin 100.000 vídeos individuals i es retiressin 17.000 canals. Pel que fa a comentaris, YouTube ha esborrat 500 milions d’aportacions dels usuaris que promovien el desconeixement o els discursos de l’odi.

TOTES LES NOTÍCIES