Xiaomi fabricarà un cotxe que costarà uns 12.000 euros

Xiaomi sembla disposada a fer el pas a la indústria de l’automòbil amb un totcamí assequible fabricat a la Xina a un preu molt assequible, inferior als 15.000 euros. El primer cotxe de Xiaomi serà un vehicle utilitari esportiu (SUV) de mida mitjana anomenat Bestune T77 que la multinacional xinesa ha presentat a la xarxa social Weibo, l’equivalent de Twitter al gegant asiàtic. El preu de venda serà inferior als 12.000 euros.

El Bestune T77 fa uns 4,5 metres de llargada i 1,8 d’amplada, unes dimensions molt similars a les d’un Kia Sportage, un Seat Ateca o un Volkswagen Tiguan, entre d’altres. Mecànicament el SUV de Xiaomi podria utilitzar un motor turbo de gasolina de quatre cilindres amb una potència d’uns 140 CV, associat a un esquema de tracció davantera i un canvi manual de sis relacions.

El fet de ser un cotxe desenvolupat per Redmi és tota una garantia des del punt de vista tecnològic, i aquest primer SUV de la multinacional xinesa utilitzarà el sistema operatiu MIUI, propietat del gegant tecnològic asiàtic, i que serà l’encarregat de gestionar tot el sistema electrònic i de connectivitat del vehicle. Xiaomi també comercialitza telèfons mòbils, tauletes i altres dispositius electrònics.