Xevi Pons dominador absolut en el Grandvalira Circuit

gseriesXevi Pons (Mini Cooper) va aconseguir el triomf en el tercer meeting (3 de 3) de les GeriesBPA 2014. El pilot de l’equip PCR Sport va dominar de principi a fi la prova, sent el més ràpid en totes les ocasions que va sortir a la pista, a més de que va ser l’únic a baixar dels 50” en una volta durant la disputa de les dues sèries de 6 voltes. EL van acompanyar en el podi David Arroyo i Sintu Vives, és a dir els mateixos protagonistes que van pujar al podi de la G2 fa sis dies (dia 12).

La prova es va iniciar amb unes condicions climatològiques que podríem catalogar de favorables, sobretot si tenim en compte com va evolucionar la meteorologia en el Port de Envalira. Una vegada completades les sèries va començar a nevar i les quatre finals programades (9 voltes cadascuna) de les GSeriesBPA i les tres de THE DUELO es van córrer sota una forta nevada i amb un visibilitat que fregava els mínims exigibles per competir amb normalitat.

Com comentàvem, Xevi Pons en aquesta ocasió va fer gala d’un excel·lent pilotatge i va deixar sense opcions als rivals que van ser capaços de seguir el seu ritme en cap moment. Xevi va comentar: “La pista estava delicada, malgrat tot m’he adaptat bé i no he comès errors. Sens dubte la falta de visibilitat em preocupava sobretot abans de sortir a la final”. També estava molt satisfet en finalitzar la G3, Pedro Font, fa una setmana no va tenir la sort del seu costat: “No acabo d’arrodonir un meeting sense cap problema, malgrat tot avui he aconseguit una cinquena posició a la classificació final que em dóna confiança per seguir millorant al volant del Mini”.

Sintu Vives va estar una vegada més entre els millors mentre que el seu company al volant del Colt Proto de PCR Sport, Gerard de la Casa, va viure una jornada complicada: “Sens dubte per a mi la visibilitat dins de la pista ha estat el gran problema, no hi havia cap contrast i les referències eren nul·les, això ha estat el que ha motivat que tingués algun toc amb el mur de neu gelada que marcava el traçat”.

En aquest G3 de la GseriesBPA 2014, els protagonistes de la competició, THE DUELO, van ser els pilots del MotoGP, Aleix i Pol Espargaró, aquest últim campió del món de Moto2 de la present temporada. En el Grandvalira Circuit el triumfador va ser Aleix, que al volant del Proto de PCR Sport, va superar per dos finals a una al seu germà Pol. Una vegada acabada la tercera final, Aleix i Pol, amb la seva simpatia habitual, van comentar: “Ha estat una experiència molt divertida a pesar que les condicions en què ens ha tocat córrer no han estat les millors. Ens agradaria repetir.”

L’activitat en la GSeriesBPA 2014 es reprendrà el proper dia 1 de febrer. (G0 matinal i G4 a la tarda).

(Tewxt i foto: Fotoesport)