Xerrades sobre la història de la Seu i la comarca

L’Espai Ermengol-Museu de la Ciutat de la Seu d’Urgell, amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell (IECAU), ha organitzat el cicle ‘Parlem d’història’ que tindrà lloc cada dimecres del pròxim mes de maig, a les vuit del vespre, on els historiadors alturgellencs oferiran cinc xerrades i una visita guiada amb l’objectiu de donar a conèixer esdeveniments o fets de la història de la Seu i comarca que la majoria de ciutadans desconeixen.

Així, la primera xerrada es realitzarà dimecres 2 de maig, a càrrec de Laia Creus, historiadora i arqueòloga que parlarà sobre la nostra història a través del paisatge.

La següent xerrada, que serà dimecres 9 de maig, porta per títol ‘L’activitat agrària a l’Alt Urgell’ que realitzarà Jordi Nistal, professor de geografia i història.

‘Lo niu dels bandolers de Catalunya. Els setges del castell d’Arsèguel 1588-1592’, és el títol de la xerrada que anirà a càrrec de Lluís Obiols, historiador i arxiver municipal de la Seu d’Urgell, que està programada per dimecres 16 de maig.

La quarta xerrada del cicle serà dimecres 23 de maig que realitzarà Carmen Xam-mar, professora d’història i d’història de l’Art que versarà sobre ‘El problema de trobar marit a la comarca al segle XVII’.

El dimecres 30 de maig tindrà lloc la darrera xerrada del cicle, la qual anirà a càrrec de Carles Gascón, historiador i arqueòleg, i que porta per títol ‘El saqueig de la Catedral al segle XII: una intriga política al més alt nivell”.

Visita guiada pel centre històric de la Seu

Com a colofó d’aquest cicle de conferències sobre fets històrics de la Seu i l’Alt Urgell, l’Espai Ermengol també ha organitzat per dimecres 6 de juny una visita guiada pel centre històric de la nostra ciutat. La visita anirà a càrrec dels mateixos historiadors que prèviament hauran fet la seva conferència. Així, els participants a la visita podran gaudir de les explicacions de Laia Creus, Jordi Nistal, Lluís Obiols, Carmen Xam-mar i Carles Gascón.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.