Conscienciar les persones que practiquen esport sobre la importància de l’alimentació és l’objectiu del cicle de xerrades de nutrició esportiva, organitzades conjuntament pels centres esportius i departaments d’esports dels set comuns i el Col·legi de Dietistes d’Andorra. Després de la bona acollida de la primera conferència, sobre el plaer de menjar sa, ara és el torn de la segona proposta, centrada en el rendiment esportiu (dijous, 29 de gener, a les 20 h, al teatre de les Fontetes de la Massana. Anirà càrrec de Mercè Gómez i Eduard Reinoso, que exposaran l’alimentació més adequada a l’hora de realitzar una disciplina esportiva. La dieta no és només important per als esportistes professionals sinó per a totes aquelles persones que realitzen curses de forma amateur. Els dos dietistes explicaran com s’ha d’ajustar l’alimentació segons el tipus i la durada de l’entrenament, què s’ha de menjar els dies previs a una cursa o competició i quins són els aliments més adequats durant una activitat intensa. També es marcaran les pautes alimentàries per realitzar una correcta recuperació.

D’altra banda, hi haurà una part destinada a la hidratació de com com adaptar-la en cada etapa esportiva (entrenament, precompetició, competició i postcompetició) i en les diferents situacions en les quals ens puguem trobar durant l’exercici.

Les explicacions seran pràctiques a través d’exemples en diverses modalitats esportives (muntanya-randonée, running, activitats de musculació al gimnàs…).

El cicle es completarà amb dues xerrades més: “Vols aprimar-te?”, amb Katia Durich i Berta Jiménez (26 de març a Sant Julià de Lòria) i “Suplements nutricionals i èxit esportiu” (14 de maig a Encamp).

Totes les xerrades són gratuïtes. A més, els socis dels clubs esportius comunals obtindran un 50% de descompte en una consulta de nutrició, només per assistir a qualsevol de les xerrades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada