papallonaL’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha organitzat per aquest divendres, 31 de gener, una xerrada explicativa sobre l’estat ambiental del municipi, la qual anirà a càrrec de Jordi Dalmau.

En aquesta sessió s’explicarà la gestió dels diversos espais naturals de la Seu d’Urgell i quines actuacions es porten a terme. “L’Ajuntament urgellenc ha realitzat el seguiment de diverses espècies o de grups faunístics i florístics, anomenats bioindicadors, que permeten determinar en quin estat ambiental es troben els diversos ecosistemes del municipi”, ha indicat el tinent d’alcalde de Medi Ambient del Consistori, Jesús Fierro.

Fierro ha destacat també que aquesta actuació és una de les accions prioritàries incloses dins del Pla d’Acció de l’Agenda 21 Local, un dels instruments que disposa la Seu d’Urgell per tendir capa a la sostenibilitat.

Seguiment dels bioindicadors del municipi

Des de l’any 2008 l’Ajuntament ha anant fent un seguiment de diversos bioindicadors del municipi, com per exemple els amfibis, el milà reial, la llúdriga o les papallones entre d’altres, i actualment es disposa ja d’una mostra prou representativa per tal de poder veure la tendència d’aquests bioindicadors i conèixer l’estat de conservació dels diversos ecosistemes de la Seu.

D’altra banda, és important destacar que cal continuar el seu estudi en els propers anys, ja que la repetició dels mètodes de seguiment permetrà detectar canvis i tendències i permetrà incidir-hi per millorar-ne l’estat de conservació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada