Xerrada Art pop d’Europa als Estats Units, al CAEE

El  Centre d’Art d’Escaldes Engordany, CAEE, proposa la xerrada Art pop d’Europa als Estats Units, a càrrec de Josep Maria Ubach, gestor cultural i conservador, i d’Ermengol Puig, professor de teoria de l’art, el dimecres 13 de setembre a les 20.30 h.

Aquesta xerrada forma part de les activitats entorn a THIS IS POP ART, exposició d’art pop. L’art pop va ser un moviment artístic que va sacsejar l’art contemporani des de la dècada dels anys cinquanta del segle xx a Anglaterra i que va triomfar especialment als Estats Units. L’art pop va trencar amb l’expressionisme abstracte. Utilitzava imatges procedents de la publicitat i emprava la tècnica de la serigrafia per convertir estrelles del cinema i objectes quotidians en art.

Aquest corrent artístic va qüestionar el concepte tradicional de l’art: què és i què no és art? Una revolta basada en les idees dels dadaistes i surrealistes. L’art pop també va reflexionar, mitjançant l’ús de colors estridents, sobre la societat consumista i el capitalisme, a més es va apropiar de tècniques artístiques dels mitjans de comunicació massius com ara el còmic, la fotografia o el cartell publicitari; altres característiques de l’art pop van ser la bidimensionalitat, el dibuix nítid o l’ús del gran format.

This is POP ART! reuneix obres dels artistes més destacats de l’art pop americà: Keith Haring, Robert Indiana, Roy Lichtenstein, i Robert Rauschenberg a més de diverses obres d’Andy Warhol, artista polièdric, mànager musical, cineasta, hipocondríac, habitual de les nits a l’Studio 54 i creador de The Factory.

 

THIS IS POP ART es podrà visitar fins el 23 de setembre de 2017

Horaris:de dilluns a dissabte de les 9.30 a les 13.30 h i de les 15 a les 19 h.

Entrada gratuïta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.