Xènia Antona encapçalarà la llista de la CUP a les eleccions municipals de la Seu

La CUP de la Seu d’Urgell ha presentat aquest dissabte, 23 de febrer, l’equip que conformarà la llista electoral a les eleccions municipals del mes de maig. La candidatura l’encapçalarà Xènia Antona, seguida de Bernat Lavaquiol i Virgina Álvarez. El fins ara regidor cupaire a l’Ajuntament urgellenc, Pau Lozano, serà el número 4. El llistat també inclou Anna Hernández, Víctor Todó, Sílvia Manresa, Pere Cortés, Maria Bastida, Basilio Sanz, Adriana Tàpies, Dídac Láinez, Sara Baltrons, Ernest Prieto, Maria Vidal, Èric Luque i Sònia Mataró. Entre els suplents hi ha Josep Maria Galabert, Marta Tarrés i Pol Vidal.

Segons ha indicat la CUP de la Seu, es tracta “d’un equip de veïnes compromeses en les lluites polítiques, socials i civils de la Seu i l’Alt Urgell, implicades en el teixit cultural, dels moviments socials, feministes, juvenils i estudiantils”. Així mateix, el grup assenyala que la llista la conforma “un equip de treball potent, totalment paritari i intergeneracional que s’ha elaborat a través d’un procés assembleari, obert i democràtic que ha culminat amb la validació de la llista en assemblea oberta”.

La candidatura s’ha donat a conèixer a la plaça de les monges, també batejada com la plaça de l’1 d’octubre. “És un lloc on hi han tingut lloc moments claus del moviment popular com l’1 d’octubre i les assemblees del moviment dels indignats; una llavor de revolta, que sumada als anys de lluita de l’Esquerra Independentista i el moviment juvenil, ha generat un teixit social i popular com l’actual: una xarxa d’espais d’autoorganització del moviment popular exemplar”, es remarca.

Àmbits de treball

En la presentació de la candidatura municipal de la CUP s’ha manifestat que “després de 10 anys de govern convergent, la Seu té diverses problemàtiques i emergències que afecten directament la vida dels veïns i veïnes; actualment sense projecte i voluntat per a ser resoltes”. Entre les preocupacions que s’exposen hi ha “els preus elevadíssims dels habitatges i la manca de polítiques en aquest àmbit; els edificis abandonats o tancats a un centre històric sense projecte de futur o la inacció en polítiques de gènere”. Altres qüestions que es volen solucionar són “un Hospital amb una gestió mig religiosa i cada vegada amb menys especialistes; la manca d’una residència pública i places suficients; la falta d’equipaments culturals i per a joves, i un seguit de conseqüències de la priorització central d’un model econòmic esgotat basat en el totxo, la neu i el turisme, que produeix feines precàries, temporals i ambientalment insostenibles, i que s’endú la majoria de la inversió pública actualment”.

La CUP de la Seu assegura que presenta “una candidatura per posar la vida al centre de les polítiques municipals, i que posi al centre els veïns i veïnes de la Seu, els seus drets i les seves necessitats”.