fira-seuL’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha inaugurat aquest matí la mil·lenària Fira de Sant Ermengol de la Seu d’Urgell que enguany celebra la 20a Fira de Formatges Artesans del Pirineu. En els parlaments inaugurals, Trias ha agraït a l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, haver-lo convidat en aquest important esdeveniment del formatge artesà i ha manifestat que com alcalde de la capital de Catalunya està obert a donar suport i col·laborar amb la resta de pobles i ciutats dels país.

Capital del formatge

Per la seva part, l’alcalde urgellenc, Albert Batalla, qui ha agraït la presència de l’alcalde de Barcelona, així com del bon nombre d’alcaldes i regidors del territori, ha volgut remarcar que “la Fira de Sant Ermengol ha passat a ser un esdeveniment de territori a convertir-se en un esdeveniment ja no només nacional sinó internacional a través de la celebració, ja fa vint anys, de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu”.

Batalla ha remarcat que “la fira de la Seu d’Urgell representa un gran atractiu per tota l’aposta formatgera i dels làctics que es ve realitzant des de ja fa anys al territori”. Al respecte, l’alcalde de la Seu d’Urgell ha abundat tot afirmant que “som , i així hom volem dir-ho ben alt i fort, la Capital del Formatge”. “Per això, ha remarcat Batalla, hem convidat a l’alcalde de Barcelona perquè fianci aquesta capitalitat del formatge”.

Albert Batalla ha afegit que que ser la capital del formatge va molt més enllà de dos dies de fira. “Ho som pel treball d’haver articulat una estratègia econòmica, paisatgística, turística o cultural al voltant d’un element tan global i alhora tan proper com la llet i el formatge”.


20è CONCURS DE FORMATGES ARTESANS DEL PIRINEU

RESULTATS

 MATONS

Diploma medalla d’or: Villa Villera

Diploma medalla de plata: Recuit de Castell-llebre

Diploma medalla de bronze: Castell-llebre

FORMATGES FRESCOS

Diploma medalla d’or: Quesos de Radiquero

Diploma medalla de plata: Villa Villera

Diploma medalla de bronze: La Reula

CABRA ÀCIDA

Diploma medalla d’or: Formatges Cuirols

Diploma medalla de plata: El turp Formatges L’Oliva

Diploma medalla de bronze: Crotin-Gaec La Ferme du Bignau

CABRA ENZIMÀTICA

Diploma medalla d’or: Tomme d’Aydius-Gaec la Ferme du Bignau

Diploma medalla de plata: Castell-llebre

Diploma medalla de bronze: Quesos de Radiquero

OVELLA ENZIMÀTICA

Diploma medalla d’or: La Carbassa Formatges Vall de Meranges

Diploma medalla de plata: J. Aramburu Elkarte Sat

Diploma medalla de bronze: Eginnoko Artazaia-Sat Olano-Alava

OVELLA PASTA TOVA

Diploma medalla d’or: Tou d’ovella Formatgeria de Taüll

Diploma medalla de plata: Tou de Casa Mateu

Diploma medalla de bronze: Marí de Formatgeria Mas Marcè

TUPI/GAZTAZAHARRA

Diploma medalla d’or: Serrat Gros d’Ossera

Diploma medalla de plata: Baztarrika Gazta

Diploma medalla de bronze: Karasatorre

VACA ENZIMÀTICA

Diploma medalla d’or: Altejó de Molí de Ger

Diploma medalla de plata: Serrat del Triado de Tros de Sort

Diploma medalla de bronze: Villa Villera

FORMATGES AMB CONDIMENTS

Diploma medalla d’or: Lo Pebrat de Serrat Gros d’Ossera

Diploma medalla de plata: Cuirols pebre Formatges Cuirols

Diploma medalla de bronze: Quesos Benabarre

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada