pirineu-2022L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha descartat presentar la candidatura Barcelona-Pirineus com a seu dels Jocs Olímpics d’Hivern 2022, mentre aposta per aconseguir els Jocs de 2026, tal com recull l’Agència EFE. En un comunicat de premsa, Trias argumenta que ‘és necessari seguir construint el consens polític per fer realitat el projecte col·lectiu, de ciutat i de país, que ens permeti presentar per a Barcelona una candidatura guanyadora per acollir els Jocs Olímpics d’Hivern’.

En la nota, l’alcalde explica que els màxims responsables dels grups de l’Ajuntament de Barcelona, del Govern, del Comitè Olímpic Espanyol i del Comitè Olímpic Internacional li han fet veure que ‘no es donen les condicions per guanyar l’edició de 2022’, i que ‘hem de concentrar els esforços i el nostre compromís per treballar i aconseguir l’Olimpíada blanca de 2026’. En aquest sentit, l’alcalde es compromet a seguir treballant per fer realitat un projecte compartit pel conjunt d’institucions i ciutadans de tot el país que permeti fer realitat el somni olímpic de Barcelona-Pirineus.

Trias assegura que ‘la ciutat de Barcelona i el seu Ajuntament, amb la Generalitat, amb el suport i l’entusiasme de tots els municipis i comarques del Pirineu, amb el Govern de l’Estat, amb el COE i les federacions d’esports d’Hivern i de Gel, i la il·lusió dels ciutadans de tot el país, treballarem fort per fer realitat, de nou, el somni olímpic i que Barcelona-Pirineus sigui seu dels Jocs d’Hivern el 2026’.

Xavier Trias indica que ‘queda molt camí per recórrer’ per fer de Barcelona-Pirineus una candidatura als jocs d’hivern ‘guanyadora, imbatible’.’En primer lloc, hem de treballar per eixamplar el màxim possible el consens de les forces polítiques a la ciutat de Barcelona, que avui no existeix, i que és imprescindible per donar credibilitat a un projecte que ha de sotmetre’s a la consulta ciutadana dels barcelonins i barcelonines, i a l’avaluació dels membres del COI’, exposa l’alcalde.

També reclama ‘el ferm i decidit compromís de les administracions que faran front a les inversions públiques que es necessiten per emprendre un repte com la celebració d’uns Jocs Olímpics’.

Per a l’alcalde de Barcelona, també és necessari ‘treballar en la definició d’un ambiciós pla esportiu, que posi a disposició de les federacions dels esports d’hivern els fons econòmics suficients per donar suport als nostres patinadors i esquiadors i aixecar el seu nivell competitiu’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada