Espanya és un dels països del món en què les xarxes socials tenen una major implantació. De la mateixa manera que en el camp dels smartphone, el país se situa en les primeres posicions dels rànquings de l’OCDE.

El menys conegut és que malgrat situar-se en les primeres posicions, cada any són més els usuaris que s’inscriuen en portals com Facebook, Twitter i Instagram.

Segons l’Estudi Anual de Xarxes Socials 2017 d’IAB Spain patrocinat per l’empresa ADglow, el 86 per cent dels espanyols d’entre 16 i 65 anys faria servir alguna xarxa social. Això suposa un increment del 5 per cent respecte a l’any anterior, i a més hi ha un total de 19 milions de persones amb perfil.

L’informe afegeix que els espanyols no s’acontenten amb estar presents en una xarxa social. La mitjana de presència en aquest tipus de portals és de 4,7. És a dir, cadascun dels 19 milions tenen perfils en gairebé 5 xarxes socials. Tenint en compte que alguns només tindran, per exemple Facebook, sembla inversemblant pensar que algú pot gestionar més de 7 xarxes socials en el seu dia a dia.

Pel que fa a xarxes socials de forma específica es refereix, vam descobrir que Facebook és la que més usuaris tenen. El 91 per cent dels internautes espanyols estan registrats a la plataforma creada per Mark Zuckerberg. El segueix WhatsApp (propietat de Facebook) amb un 89 per cent dels usuaris, Youtube amb un 71 per cent i Twitter amb un 50 per cent.

D’altra banda, tot i que Instagram no aparegui en les primeres posicions d’aquesta llista és la que segons l’informe, més usuaris ha guanyat en l’últim any.

Però no només la qualitat importa. És per això que l’estudi analitza quines són les xarxes socials més ben valorades. A la primera posició trobem a WhatsApp amb una nota mitjana de 8,3, després estan Youtube amb un 8,1 i Spotify amb un 8. El segueix Telegram amb el 7,8 de nota. És Whatsapp també la que més temps treu als usuaris ja que segons l’estudi vam passar una mitjana de 5 hores connectats a aquesta aplicació de missatgeria.

Per Tecnonews / AMIC

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada