William Shakespeare

Dono per fet que tots heu sentit parlar d’aquest famós dramaturg i poeta anglès. Potser no tots tinguem tan present la seva època. Va néixer en 1564 i va morir en el 1616. Estem parlant per tant d’una persona que va viure fa més de 400 anys enrere.

En les seves obres com a dramaturg podem trobar una gran varietat d’expressions sobre sentiments, dolor i ambicions de l’ànima humana. La importància d’això, és tal vegada la mostra que tecnològicament hem avançat molt però a nivell emocional encara ens queda bastant per avançar.

“Si nos pinchan, ¿acaso no sangramos? Si nos hacen cosquillas, ¿acaso no reímos? Si nos envenenan, ¿acaso no morimos?” Aquestes frases bé podrien avui servir-nos en qualsevol context social o personal. Al final ens està dient que tots, sigui com sigui la nostra condició, tots vivim, que tots podem ser feliços, però també, que tots sofrim.

Veure a persones que tenen facilitat per a fer certes tasques moltes vegades ens fa suposar que per a ells no és un esforç i acabem per no valorar el que fan o pitjor encara ni tan sols ens adonem dels seus esforços. Fa avui més de 400 anys que ja ens parlaven sobre temes i qüestions que avui comencem a tractar com a intel·ligència emocional.

Espero que tots reflexionem sobre la importància de les emocions i les relacions.

TOTES LES NOTÍCIES