albert-esteveWilliam Danjon va cedir en vida una part del seu ampli fons d’art a l’Estat. Ho va fer a finals del 2012 a través d’un conveni signat amb el Ministeri de Cultura i a canvi que el Departament de Promoció Cultural s’encarregués de custodiar, inventariar i catalogar totes les peces que en formen part. Ho ha explicat el ministre de Cultura, Albert Esteve, en declaracions, en les quals ha lamentat en nom de tot el Govern la mort de qui fou un dels referents en el món de la ràdio a Andorra durant la dècada dels 60, va exercir de periodista a Sud Ràdio i el Diari d’Andorra, i va tenir una vinculació molt directa amb el món de la cultura al país.

Albert Esteve ha elogiat la figura de William Danjon afirmant que es tractava ‘d’una persona que per les seves activitats demostrava tenir un profund amor per aquesta terra, Andora, ja que estava molt vinculat a temes culturals i associatius’.

El ministre ha lamentat en nom de tot el Govern el traspàs de l’històric locutor i l’ha qualificat com ‘una persona molt erudita’. Danjon era col·leccionista d’art, sobretot de pintures d’artistes escandinaus, ‘en tenia centenars’ ha explicat Esteve.

De fet, Albert Esteve ha desvetllat que a finals del 2012 William Danjon i ell mateix com a ministre de Cultura van signar un conveni pel qual el Ministeri, a través de Promoció Cultural, s’encarregaria de custodiar, inventariar i catalogar tot el seu fons d’art.

A canvi, William Danjon feia donació a l’Estat d’una part de les obres pictòriques de què disposava.

El ministre no ha pogut precisar la quantitat d’obres art de què consta el fons i ha afegit que ‘caldrà esperar a veure les últimes voluntats del difunt per saber quina és la destinació de la resta de les obres que està custodiant el Ministeri’, entre les quals també hi ha multitud de llibres.

William Danjon en el seu moment no va voler fer públic aquest conveni, ha precisat Albert Esteve, a l’espera ‘probablement’ de tenir-lo tot catalogat i poder mostrar el fons en una exposició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada