Wikipedia trontolla

Wikipedia és la sisena pàgina amb més visites de la xarxa. El seu model es basa en les donacions i en un estricte veto al finançament de tipus privat i publicitària.

Des de fa unes setmanes ha desaparegut el banner en el qual s’instava als usuaris de Wikipedia a que fessin les seves donacions per preservar l’estatus de gratuïtat de la pàgina. Aquest any ha estat el que més diners s’ha recaptat però sembla que el futur del lloc web és incert. Un total de 20 milions de dòlars que no asseguren la supervivència.

Per què no està clar l’esdevenir d’una plataforma virtual que té milions de visites i que està en centenars d’idiomes?

En Wikipedia treballen 117 persones que gestionen els continguts apareguts. De tota manera gran part dels articles estan escrits per voluntaris que sense ànim de lucre posen el seu saber en mans de tot el món. És aquí on hi ha el veritable problema de Wikipedia. En pocs anys el nombre d’articulistes ha quedat reduït de forma dràstica i una pàgina sense canvis mor per la seva pròpia rutina d’estancament.

És per aquest motiu que el nou plantejament de la pàgina és trobar o contractar treballadors que escriguin els propis articles.

Sens dubte un canvi que fa plantejar-se quin serà el futur de Wikipedia.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *