Wiki local

Una wiki local és un nou concepte d’informació digital, que inclou el contingut de tot el que passa, ha passat i pot passar en la vida local, incloent-hi aplicacions per a la seva gestió i quin contingut es pot trobar en el seu corresponent portal digital d’àmbit local.

Compta amb nombrosos documents, que poden ser acompanyats de dades en format multimèdia, que fan referència a l’àmbit local i són de gran utilitat per a la ciutadania.

La seva principal novetat és la possibilitat que qualsevol usuari pugui aportar i editar continguts. Això democratitza la generació i difusió de la informació, encara que també es corre el risc de la propagació de dades falses o tendencioses.

A més a més de comptar amb tota classe de documents, també ho ha de fer comptant amb les aplicacions necessàries, per gestionar qualsevol tipus de desenvolupament de la vida local, des de fases inicials informatives, fins a la realització d’accions finals i les seves avaluacions.

També ha de comptar amb diverses eines per revertir els atacs, des de responsables que revisen i bloquegen certs articles sensibles per evitar els conflictes, fins a sistemes tecnològics que estan en condicions de detectar de forma automàtica actes vandàlics.

Per acabar, entre els administradors que formen part essencial d’una wiki local, hauríem de fer referència als que s’encarregaran d’evitar que determinats usuaris puguin editar continguts o als que ho faran per verificar les identitats dels usuaris, que sempre han d’incloure noms i cognoms.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.