Combatre les notícies falses, aquesta és la missió de totes les empreses tecnològiques. S’ha posat molt el focus en Facebook o en Twitter, no obstant això, és segurament WhatsApp la companyia que més contribueix a la difusió de les anomenades Fake News. El motiu? Mentre que en les altres xarxes socials és senzill combatre les notícies falses en l’apartat de comentaris, en una xarxa social tancada com WhatsApp la difusió i no contrastació de les mentides és gairebé infinita.

Quan s’acosta un cicle electoral tan notori com el que està per venir –amb comicis municipals, regionals i europeus molt a la vora- resulta encara més important minimitzar l’impacte de les falses informacions.

És per aquest motiu que WhatsApp ha reduït de vint a cinc el nombre de persones als quals podem reenviar el mateix missatge d’un mateix cop. Així ho ha informat la vicepresidenta de Polítiques i Comunicacions de l’empresa, Victoria Grand, en un esdeveniment en la capital indonèsia Jakarta.

No es tracta del primer anunci semblant que fa l’empresa. El passat mes de juliol ja es va limitar el nombre de reenviaments a l’Índia. Però no es va fer el mateix al Brasil i tothom sap com va acabar la història al país americà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada