woovosJoves emprenedors catalans llancen Woowos, l’aplicació alternativa al WhatsApp. La nova app permet esborrar els missatges enviats del telèfon de destinació i a més permet xifrar les converses entre els usuaris perquè tinguin control absolut sobre tot el que escriuen i envien protegint així la seva privacitat.

Actualment, les xarxes socials i els serveis de missatgeria instantània s’han convertit en el lloc idoni perquè les persones puguin estar connectades, però també són un canal de comunicació on el que s’explica queda registrat i no és possible esborrar en un futur.

Davant d’aquesta imperiosa necessitat de protegir la intimitat i privacitat de cada usuari, un grup d’emprenedors ha creat l’alternativa espanyola que pretén despuntar en el mercat dels serveis de missatgeria instantània on WhatsApp i Line acaparen la major quota d’usuaris. Woowos, és la primera aplicació amb la qual els usuaris podran enviar missatges instantanis i imatges amb altres persones amb l’afegit de poder xifrar aquests missatges o eliminar-los del telèfon de destinació fins i tot després de ser enviats.

“Segurament més d’una persona ha enviat un missatge per error a una altra i no ha pogut fer res per solucionar-ho. O directament no volem que perduri en el dispositiu al qual hem enviat el missatge. Estem acostumats a explicar coses a través de missatges o en xarxes socials sense ser conscients que som vulnerables quan deixem al descobert les nostres vides en control d’altres persones”, assenyala Ignasi Casanovas, CEO de Woowos.

La nova app s’ha convertit en la solució perfecta perquè els usuaris puguin preservar la seva privacitat i intimitat a l’hora de ‘mensajearse’. Poden xifrar el missatge i protegir amb contrasenya per evitar que aquest sigui interceptat i llegit per algun intrús i també poden eliminar un missatge i tot després que l’hagin enviat, sent aquesta la seva característica més cridanera. A més, dins d’aquesta última característica, WOOWOS permet saber si al destinatari li ha donat temps o no a llegir el missatge, aportant un valor afegit mitjançant la confirmació de lectura.

“Ens vam adonar que estem en el camí correcte amb l’arribada de Snapchat al mercat de les aplicacions mòbils i el creixement que havia tingut en alguns països. Per això, vam decidir introduir Woowos la possibilitat d’autodestruir nostres missatges o imatges al cap d’un cert temps després que el nostre destinatari els hagi llegit. Així mateix, l’eina també permet esborrar els missatges de dispositius de destinació en un xat de grup i comprovar així qui ha llegit i rebut el missatge”, afirmen des de la companyia.

L’aplicació, pretén arribar a aquest sector d’usuaris desil·lusionats amb els problemes de seguretat i la vulnerabilitat de les seves dades personals a Internet. La plataforma, disponible en Apple Store i Android Market en espanyol, anglès i català, compta ja amb 60.000 usuaris registrats procedents de 60 països, xifres molt positives tenint en compte el temps que porten.

L’ empresa va tancar la seva primera ronda d’inversió a través d’empresaris privats que van apostar pel projecte en fase beta, per tal de desenvolupar la versió per a dispositius Android i afegir funcionalitats que el mercat requeria en una aplicació de missatgeria instantània.

A nivell comercial estan començant a fer proves pilot amb empreses privades per a la inclusió de Woowos com a sistema de missatgeria instantània privada i oferir als empleats una alternativa als emails que s’adapti millor a les necessitats de comunicació actuals que tenen.

Els creadors de la plataforma, Idoia Mugarza i Ignasi Casanovas, són els responsables de Ilizion, l’empresa que ha portat a la vida a Woowos i que, després donar-se a conèixer a través de blocs i xarxes socials ja ha rebut considerables sol·licituds de potencials usuaris, interessats pel llançament de la nova app.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada