amor-artAquest dimecres 19 de novembre arriba a la vuitena edició del cicle de xerrades “Per amor a l’art” que acull la biblioteca Fundació Ràdium. Es tracta d’un espai obert a tothom, especialment per aquelles persones interessades en aprendre més sobre el món de l’art en un ambient diestès.

La primera xerrada d’aquesta temporada porta per títol “De la Venus a la femme fatal”, un recorregut per la iconografia femenina a la història de l’art. Analitzarem l’alt nivell simbòlic que tenen les imatges femenines i els usos que se n’ha fet d’elles al llarg de la història. La xerrada, que tindrà lloc a les 20h, anirà a càrrec de la historiadora de l’art, Aurora Baena.

“TAMARA DE LEMPICKA. L’EXQUISIDA REBEL·LIÓ DE L’ART” Dimecres 11 de març del 2015

Tamara de Lempicka, va ser una pintora polonesa molt cèlebre en l’Europa dels anys 30 del segle XX, coneguda en els cercles cultes i entre l’aristocràcia, sovint se la defineix com la icona de l’art Déco. L’art Déco és un estil luxós, elegant, sofisticat i decoratiu que es va estendre per l’Europa d’entreguerres, i que s’obvia en els manuals de l’art per la força dels ismes contemporanis. De Tamara destaca la seva producció de retrats femenins de formes voluminoses i sensuals, però actualment se la coneix més la seva vida complicada; rebel, independent, bisexual, transgressora, cocaïnòmana… una vida decadent que va plasmar en els seus rostres, imatges tristes i mirades perdudes que narren històries prohibides. A càrrec de Ruth Casabella, historiadora d’art.

“LES ALES DE FRIDA” Dimecres 13 de maig del 2015

Parlar de Frida Kahlo és parlar, inevitablement, d’ enfermetat, dolor i patiment, tant físic com emocional. Presa dintre d’una doble gàbia –la del seu propi cos malalt i la d’una relació amorosa intensa i destructiva- va ser, no obstant, una dona ferma i decidida. Per això, parlar de Frida Kahlo és també parlar d’amor per la vida, de força i de lluita. Parlarem per tant de tots aquests aspectes, però més de la seva fortalesa que no pas de la seva debilitat. I, sobretot, de com l’art l’ajuda a evadir-se, a fugir de la doble gàbia, a volar. Una passejada per les seves pintures, la seva correspondència personal i fins i tot la seva vestimenta ens ajudaran a conèixer una dona que va fer de la seva pròpia vida una obra d’art. A càrrec de Meri Blanco, historiadora d’art.

Text i foto: e-e.ad

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada