El Comú d’Ordino ha sortejat aquest dijous les vuit parcel·les del projecte d’horts socials que realitzen amb la Fundació Julià Reig. Com ha explicat la consellera de Social, Lucia Muñoz, es tracta de cinc dones i tres homes i cinc dels hortolans són repetidors de l’any passat. En total hi ha nou terrenys, tot i que un es destina al projecte d’Aula Oberta de l’Escola andorrana de segona ensenyança. Per la seva part, la representant de la Fundació, Ester Segura, ha valorat molt positivament l’acollida del projecte que ja s’ha implementat a totes les parròquies i que ara treballa per créixer ‘en qualitat’.

Un total de vuit hortolans podran conrear els horts socials d’Ordino, una xifra similar a la de l’any passat i que es correspon amb el nombre de parcel·les disponibles, per la qual cosa es cobreix tota la demanda. D’aquests, com ha explicat la consellera de Social, Lucia Muñoz, tan sols tres són nous per la qual cosa la valoració és ‘molt positiva’ i queda patent la bona acceptació de la iniciativa.

El Comú compta amb una novena parcel·la que es dedica als alumnes de l’Aula Oberta de l’Escola andorrana de segona ensenyança.

Aquest dijous s’ha realitzat el sorteig i es preveu que a finals de mes els padrins puguin començar a treballar les parcel·les de Casa Rossell i de l’Hort de les hortes cedits per la família Rebés.

Des de la Fundació Julià Reig, la representant del projecte, Ester Segura, ha indicat que l’objectiu és ‘donar una oportunitat a la gent gran jubilada de fer un projecte a l’aire lliure, relacionat amb la salut, realitzar una activitat sana i en contacte amb la naturalesa’.

Segura s’ha mostrat satisfeta de l’acceptació del projecte ja que ‘s’ha estès a totes les parròquies’. Ha descartat, però, incloure-hi altres sectors de la població ja que es tracta d’un aspecte que s’ha de regular dins les polítiques socials dels comuns ‘i no tenen res a veure amb el projecte de la Fundació’.

Després de la implantació a tot el país, ara volen fer créixer el projecte ‘en qualitat’ i per això oferiran xerrades amb el Centre Andorra Sostenible sobre bones pràctiques de conreu i s’instal·laran farmacioles als horts.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada