Les formatgeries de l’Alt Urgell han recollit un total de vuit premis al 24è Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, que s’ha celebrat aquest dissabte a la Seu d’Urgell dins de la Fira de Sant Ermengol. D’altres formatgeries de l’Alt Pirineu i del Prepirineu també han recollit medalles a l’edició d’enguany.

Castell-llebre (Peramola), ha estat un dels artesans més guardonats, amb un total de tres premis: medalla d’or en Matons i Recuits -seguit de les també catalanes Tòrrec i Tiraval-, or també en Tupí/Gaztazarra, i bronze en Formatges de Cabra de Pasta Tova, categoria en la qual també ha estat el més valorat perquè, en una decisió inèdita, el jurat ha deixat desert tant el primer com el segon premi. També ha quedat desert el primer premi de Formatges Frescos, en què La Reula (Fígols d’Organyà) ha obtingut la medalla de plata.

Formatges de l’Abadessa (la Seu d’Urgell) s’ha emportat dos premis: una medalla d’or en Vaca de Pasta Tova i una de plata en Vaca de Quallada Enzimàtica. En aquestes categories els altres premis també han estat per a formatgeries pirinenques: a la primera, la plata ha estat per a Mas Lladré (les Llosses, Ripollès) i el bronze per a Molí de Ger (Cerdanya); i en Vaca de Quallada Enzimàtica, Molí de Ger ha guanyat la medalla d’or; i Tros de Sort (Pallars Sobirà), el Bronze.

Dues altres formatgeries de l’Alt Urgell també han guanyat medalles d’or: Serrat Gros (Ossera) ha guanyat novament en Formatges amb Condiments, categoria en què la plata ha estat per a La Xiquella (Sant Esteve d’en Bas, Garrotxa) i el bronze per a Vall de Meranges (Cerdanya). I Cal Majuba (Alàs) ha rebut el primer premi en Iogurt Natural, seguit d’Iztueta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada