Vuit detencions, aquest cap de setmana, per conduir amb el carnet retirat, alcoholèmia, injúries, contra la llibertat sexual, la funció pública i la integritat física i moral

Un home sent emmanillat
Un home sent emmanillat (Pexel)

La Policia ha detingut el darrer cap de setmana un total de 8 persones per presumptes delictes contra l’Administració de Justícia, la seguretat col·lectiva, la llibertat sexual, el patrimoni, l’honor, la llibertat, la funció pública i la integritat física i moral.

Primerament, la tarda de divendres, vers les 14:30 hores, a Andorra la Vella, un home veí del Principat, de 52 anys, va ser detingut com a presumpte autor d’un delicte contra l’Administració de Justícia en incomplir una ordre de privació del permís de conduir, després ser controlat pels agents de Policia arran d’una infracció al Codi de la Circulació.

Dissabte, a les 04:07 hores a la parròquia de Canillo, es va produir la detenció d’un home, no resident, de 58 anys, per un delicte contra la llibertat sexual.

D’altra banda, diumenge a les 00:09 hores a Andorra la Vella, es va arrestar un home, veí de les valls, de 36 anys, com a presumpte autor dels delictes contra l’honor i el patrimoni. Es va requerir la Policia ja que un individu estaria causant aldarulls i donant cops de puny al vidre d’un establiment. En el lloc dels fets es va identificar l’interessat, el qual, lluny de col·laborar, va reaccionar de manera desproporcionada i va injuriar els agents. Vist els fets es va procedir a la seva detenció. Minuts més tard, es va identificar un testimoni que hauria vist l’interessat unes hores abans a l’interior de la recepció d’una pensió d’Escaldes-Engordany trencant tot el mobiliari i altres materials de caire informàtic. Per tot l’exposat, es va efectuar una enquesta prop de la zona i es va constatar els danys ocasionats, els quals ascendeixen a més de 600 euros.

La mateixa matinada de diumenge també es va detenir una dona, veïna d’Andorra, de 33 anys, com a presumpte autora dels delictes contra l’honor, la llibertat, la funció pública i la integritat física i moral. Mentre la patrulla efectuava un control rutinari a un individu en les proximitats d’un local d’oci nocturn de la capital, la interessada es va apropar als agents per a recriminar el motiu del control. Acte seguit, se li va demanar en reiterades ocasions d’allunyar-se del control per motius de seguretat, fent cas omís a les indicacions de la patrulla. En veure l’actitud poc col·laborada de la interessada, es va procedir a controlar-la i, aquesta, va reaccionar de manera desproporcionada amb injúries, amenaces, resistència i cops envers la patrulla interventora.

Posteriorment, a les 23:50 hores, a Escaldes-Engordany, es va arrestar un home, veí de les valls, de 38 anys, per trencar una ordre de privació del permís de conducció, després de ser controlat mentre la patrulla efectuava una parada de circulació.

Finalment, pel que fa a les detencions per conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues, durant el cap de setmana s’han arrestat un total de 3 persones. Dos homes, veïns del Principat, de 19 i 35 anys, amb taxes de 0,87 i 1,02 g/l. respectivament i un home, també veí d’Andorra, de 46 anys, per refusar sotmetre’s a la prova d’alcoholimetria.

TOTES LES NOTÍCIES