L’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat la primera edició de la nova línia d’ajuts a clubs esportius de la ciutat, que compta amb una partida de 10.000 euros del pressupost municipal. La mesura beneficiarà un total de vuit entitats; és a dir, la totalitat de les que han presentat la corresponent sol·licitud per ser-ne beneficiari.

L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha celebrat el fet “que s’hagin recuperat aquestes subvencions tal com des de l’Ajuntament ens havíem compromès a fer durant aquesta legislatura”. Batalla ha avançant, a més a més, que “la vocació és que de mica en mica es vagi incrementant aquesta xifra per arribar a xifres semblants a les d’anys enrere”.

En tot cas, el batlle urgellenc ha volgut reivindicar “el gran esforç que s’ha fet aquests darrers anys a l’hora d’ajudar els clubs en un element imprescindible com són les instal·lacions esportives, i tothom reconeix que s’ha treballat perquè tant el Camp Municipal Emili Vicente com el Pavelló Poliesportiu, com el Palau d’Esports, com la Pista Polivalent o com el Parc del Segre estiguin en un molt bon estat de manteniment”.

Concretament, el programa d’ajuts preveu una quantitat fixa de 350 euros per a cadascun dels projectes que compleixin amb els requisits bàsics de la convocatòria. I a partir d’aquí, es reparteix els diners restants en base a la puntuació obtinguda per cada club segons els criteris d’assignació establerts a les bases regulatòries.

Així, per exemple, sumant els dos conceptes, el Club d’Hoquei i Patinatge Artístic Cadí percebrà un ajut de 1.701,21 euros i és el club que rebrà la partida més important. El segueixen, amb quantitats semblants, dos altres clubs amb una important estructura d’equips de base: l’AE Sedis Bàsquet, amb 1.546 €; l’Escola de Futbol Orgèl·lia (EDFOR), amb 1.411 € i el Club Cadí Canoë-Kayak, amb 1.392 €, i

També figuren entre els beneficiaris de la partida el Club Esportiu Ciutat la Seu (1.141 €), el Club d’Esquí de Fons Urgellet-Cerdanya (1.083), la Unió Excursionista Urgellenca (871) i el Club de Caça i Pesca de l’Alt Urgell (851).

En tots els casos, es tracta d’entitats amb una gran i contrastada implantació en el teixit social i esportiu de la ciutat i que, en alguns casos, combinen la presència en competicions del més alt nivell amb una intensa tasca per fomentar l’esport de base.

La línia d’ajuts ha estat aprovada per l’òrgan col·legiat creat per a l’ocasió, encapçalat pel regidor d’Esports, Isidor Alberich, i amb presència de representants de tots els grups municipals i del Servei d’Esports de l’Ajuntament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada