Vuit anys de presó per al “Valenciano”, acusat de narcotràfic que va fugir durant un permís mèdic

El Centre penitenciari de la Comella
El Centre penitenciari de la Comella. Foto: ARXIU

El Tribunal de Corts ha condemnat a 8 anys de presó i 100.000 euros de multa el Valenciano“, principal acusat d’una investigació per narcotràfic. El cas és d’especial rellevància, atès que l’acusat va fugir a València i va ser el decomís més important de cocaïna.

L’operació Nord del 2018 va acabar amb el decomís més important de cocaïna, amb 228 grams. Aquesta intervenció va ser la primera controlada per la policia, gràcies a la col·laboració d’un dels detinguts a la duana.

L’operació també va permetre desmantellar una de les principals xarxes de narcotràfic al Pas de la Casa. Ara, el Tribunal de Corts ha condemnat el principal acusat dels fets, el “Valenciano“, conegut així per haver fugit a València durant un permís mèdic, a 8 anys de presó, 100.000 euros de multa, 30 anys d’expulsió del país i la dissolució de la societat creada per blanquejar els diners.

A banda d’un delicte major de tràfic de drogues també ha estat condemnat per rebel·lió processal.

Pel que fa a la resta d’acusats, en total cinc persones, un d’ells ha estat condemnat a 5 anys de presó, 15.000 euros de multa i 30 anys d’expulsió.

Aquestes penes suposen una rebaixa important respecte al que demanava la fiscalia pels dos principals implicats, ja que dels 12 i 8 anys s’ha quedat en 8 i 5.

L’acusat que va ser clau en el desmantellament de la xarxa ha estat posat en llibertat. El tribunal ha valorat la seva col·laboració i li ha imposat 25 mesos de presó ferma que ja ha complert d’un total de quatre anys. A més, també haurà de pagar una multa de 5.000 euros.

D’altra banda, els altres dos acusats han quedat absolts del delicte major de tràfic de drogues, però hauran de pagar multes de 200 a 400 euros per consum.

TOTES LES NOTÍCIES