vuelingVueling i Telefónica han arribat a un acord per implantar un servei wifi d’alta velocitat en els avions de manera que l’usuari tingui una experiència de navegació molt similar a la que obté a terra.

Gràcies a aquest acord, quatre Airbus A320 de Vueling comptaran amb el servei al llarg d’aquest any de manera que serà la primera companyia aèria europea a oferir wifi d’alta velocitat i establir així les bases de com serà el model de connectivitat a bord. Fins ara aquest tipus d’accés a dades no era possible en distàncies tan curtes a Europa com Madrid-Barcelona, ​​per exemple. S’obre així tot un món de possibilitats per als passatgers: consultar i respondre el correu, actualitzar el seu estatus en xarxes socials o estar connectat a les notícies i esdeveniments en temps real, entre moltes possibilitats.

Telefónica serà l’encarregada d’integrar la tecnologia d’alta velocitat de LiveTV amb el servei mòbil AIR ACCESS d’Eutelsat a través del seu satèl·lit KA-SAT per proporcionar així una solució completa d’accés a Internet en l’aire.

Els sistemes de satèl·lit de banda Ka són únics per ser capaços d’oferir una experiència d’ús a 20 Mbps en vol similar a l’ADSL de casa. Això marca una gran diferència amb l’existent fins ara. Si bé hi ha altres tecnologies disponibles al mercat, una nova generació de satèl·lits de banda Ka, també anomenada High Throughput Satellites (HTS), permet que els passatgers puguin utilitzar els seus dispositius electrònics (telèfons intel·ligents o tauletes) durant el vol com si estiguessin en terra.

Telefónica ha seleccionat a Eutelsat com a proveïdor de la xarxa satèl·lit i el servei mòbil, mentre que LiveTV proporcionarà tot l’equipament a bord de l’aeronau. LiveTV també està a càrrec del procés per obtenir les certificacions necessàries (STC) de l’Agència Europea de Seguretat Aèria (EASA) per a l’ús d’aquesta tecnologia en els Airbus A320 de Vueling.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada