volvol-v60Característiques

El Volvo V60 és la versió familiar, també anomenada Sportswagon, de l’S60 i una actualitació del model que va aparèixer fa uns tres anys. Respecte de la versió precedent, la diferència més notable i evident està en el disseny del frontal fars i de la graellla, molt més àmpia.

El conjunt és de línies harmòniques i elegants, a l’exterior, qualitats que es transmeten també a l’interior, on ens trobem amb un habitacle ampli, de qualitat i amb un volum de maleter que se situa en els 430 litres.

Tres ocupants viatgen còmodes en les places posteriors i destaca la comoditat de la plaça central, per la seva amplitud.

El Volvo V60 està disponible en sis nivells d’equipament , una àmplia varietat d’opcions per tal d’ajustar-se a les necessitats dels diferents tipus de conductor. El paquet bàsic inclou, a dins de l’equipament de sèrie, elemens com el programador de velocitat, el climatitzador bizonal i els alçavidres elèctrics davanters i posterior.

Motor

El Volvo V60 compta amb una amplíssima gamma de motoritzacions, amb caixa de canvis manual o automàtica. Bàsicament, ofereix quatre motors dièsel i tres a benzina.

Els dièsel van dels 114 cavalls als 215, amb velocitats màximes de 190 km/h a 230 km/h.

Pel que fa als motors a benzinales opcions són tres i molt potents, amb propulsors de 179, 245 i 306 cavalls.

En funció del motor es pot equipar el sistema Stop & Star, que apaga el motor quan el vehicle està detingut.

També hi ha una versió híbrida que porta un motor dièsel D6 de 215 cavalls i un altre d’elèctric de 50 kW, equivalent a uns 68 cv. Pot recórrer fins a uns 50 km de manera totalment elèctrica, amb un promig de consum d’1,8 litres als 100 quilòmetres.

Seguretat

La seguretat ha estat sempre en Volvo una prioritat i d’aquí que compti amb un extens equipament en aquest àmbit. D’entrada cal parlar dels coixins de seguretat. De sèrie, el Volvo V60 n’equipa de frontals per al conductor i el passatger, de cap davanters i posteriors i de laterals davanters.

Cal sumar-hi l’antibloquejament de frens ABS, amb assistència en frenada EBA o distribució electrònica de frenada.

A més, també incorpora el sistema d’ajuda d’engegada en pendents, cinturons de seguretat amb pretensors i els davanters amb ajustament automàtic d’altura.

Altres dels elements que s’equipen de sèrie en totes les versions són el control d’estabilitat amb sistema antibolcada.

A banda, el casc del vehicle compta amb zones de deformació programada, de xuclament de l’energia l’impacte i habitacle reforçat

Per El Tot Granollers / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada