Volskwagen Tiguan

Confort
El Volkswagen Tiguan és un tot terreny de tracció total que creix en dimensions respecte del vehicle que el precedeix, fet que repercuteix directament en l’habitacle i en l’espai disponible per als ocupants. Inicialment, únicament està disponible la versió de cinc places, tot i que és previst que el proper any n’aparegui una de set. Confort i tecnologia són els elements que descriuen aquest vehicle, amb una imatge robusta, elegant i de línies definides. A l’interior, l’elegància i l’esportivitat són claus en els elements que componen aquest vehicle, amb un nivell tecnològic que hi suma un valor afegit qualitativament. La bona capacitat interior també la trobem en el volum del maleter, que és inicialment de 520 litres, tot i que és facilment ampliable als 615, en funció de la posició de la banqueta posterior.

Motor
Pel moment, hi ha disponible un motor a benzina (180 cavalls) i dos dièsel (150 i 190 cv), però properament es sumaran a la gamma altres propulsors, tant dièsel com a benzina. En qualsevol dels casos, hi haurà disponible la possibilitat d’escollir entre cinc programes de conducció, relacionats amb la duresa de la suspensió: Eco, Comfort, Normal, Sport i Individual. La fiabilitat en la resposta de qualsevol de les opcions de propulsor està assegurada.

Seguretat
L’equipament bàsic de seguretat del Volkswagen Tiguan inclou tres recolzacaps en els seients posterior, ampli dispositiu de coixins de seguretat (de genoll per al conductor, frontals per al conductor el passatger, de cap davanters i posteriors i laterals davanters). També cal sumar-hi els ancoratges Isofix, l’antibloquejament de frens ABS, el control d’estabilitat ESC, el control de tracció ASR i el control de velocitat amb limitador, entre d’altres. També cal esmentar el sistema de frenada d’emergència automàtica, l’alerta per canvi involuntari de carril, a més d’altres elements com el sistema de detecció de vehicles en angle mort. A més a més, destaca l’alta seguretat de l’habitacle del Tiguan, amb zones reforçades i amb sistema de xuclament d’impactes per tal de minimitzar els efectes d’un possible impacte.

Per El Tot Granollers / AMIC