Vols a Palma, Madrid i Marsella a partir del març

Foto: Arxiu

L’Aeroport Andorra-la Seu preveu rebre l’enlairament o aterratge d’un total de 48 vols que el connectaran amb els aeroports de Palma, Madrid i Marsella entre el 9 de març i l’1 d’abril, a la part final de la temporada d’esquí. L’operativa, impulsada per l’empresa urgellenca Viatges Regina, oferirà en total 912 places i la companyia assegura que la rebuda de la idea està sent bona. Aquest dimecres es posaran a la venda els bitllets, però de moment ja han rebut prop d’una cinquantena de sol·licituds de reserva de plaça.

El director general del grup Regina, Albert Vinseiro, ha donat detalls del projecte en una presentació aquest dilluns a la tarda a l’Espai Ermengol de la Seu d’Urgell. Vinseiro confia que aquesta nova proposta per posicionar l’aeroport de la Seu com a destí tindrà un bon funcionament perquè presenta una oferta més personalitzada que les anteriors experiències de línia regular proposades. L’oferta està pensada per a un període concret, entre el començament de març i Setmana Santa, i s’enfoca clarament cap al turisme vinculat a l’esquí i cap a un perfil de clients de nivell mitjà i alt, que en molts casos viatgen sols o bé en parella, tot diferenciant-se de les ofertes pensades per a famílies o grans grups.

En aquest sentit, l’avió amb el qual es treballarà és un Beechcraft 1990 D, una aeronau comercial amb dos motors turbohèlix pensat per a viatges regionals, amb un abast màxim de 2.500 km i una longitud de 17,6 metres. Té capacitat per a 19 passatges i Vinseiro ha destacat que, tot i la mida reduïda, ofereix un fusellatge confortable perquè la zona per a viatgers té una alçada d’1,80 m. La companyia amb la qual treballaran és Twin Jet, amb base a Aix-en-Provence i que és empresa col·laboradora d’Air France. Les dimensions d’aquests avions permeten oferir més comoditat amb menys inversió i més diversitat de destins, tenint en compte que cada dia d’operacions faran un total de sis connexions.

Horaris i dies

Pel que fa precisament als horaris, els vols es duran a terme els divendres i els diumenges. El primer vol del dia serà entre Marsella i la Seu (7.10 h, amb arribada a les 8.15), i el seguiran les connexions la Seu-Palma (8.45-9.50 h), Palma-la Seu (10.20-11.25 h), la Seu-Madrid(12.10-13.35 h), Madrid-la Seu (14.10-15.35 h) i, finalment, el vol entre la Seu i Marsella (16.05-17.10 h). Els viatges estan pensats principalment per a persones que vulguin venir al Pirineu, si bé Albert Vinseiro ha matisat que també poden ser una bona opció per a gent de la Seu i Andorra que al març vulguin fer una escapada a aquestes ciutats d’origen.

Els bitllets tindran un cost, amb taxes incloses, de 110 euros per trajecte. Paral·lelament, els fulls promocionals inclouen la possibilitat de la connexió amb bus i de packs turístics, un dels quals està dedicat específicament a la Seu. S’hi ofereix l’allotjament a dos hotels de referència com són el Parador i El Castell de Ciutat, juntament amb visites al patrimoni de la ciutat o bé a les estacions d’esquí nòrdic. L’altre pack, que es preveu com el més sol·licitat, ofereix allotjament als hotels Plaza d’Andorra i el forfet d’esquí per a 2, 4 o 6 dies, ja sigui a Grandvalira o bé a Vallnord.

Albert Vinseiro ha agraït la col·laboració rebuda des de l’empresa pública Aeroports de Catalunya, des de la Generalitat i des de les administracions locals. La presentació ha comptat amb la presència de l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i del president del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro.

Regina s’ha marcat com a objectiu vendre al voltant del 60% de les places ofertes i consideren que el poden assolir o superar, si es té en compte tant les reserves que ja han rebut com les sol·licituds d’informació que els arriben, especialment des de Mallorca però també des de Madrid i Marsella i, en menor mesura, des del Pirineu mateix. La gestió dels bitllets es fa des de l’oficina de la Seu i aprofita la infraestructura de reserves online d’Air France. Vinseiro espera que el projecte serveixi alhora de model per obrir camí i perquè d’altres operadors apostin per oferir connexions amb la Seu de manera periòdica, especialment durant la temporada d’esquí.

TOTES LES NOTÍCIES