camara

De vegades el més obvi no ho és. Semblaria que ningú vol ser espiat pel seu govern però quan surten a passejar les estadístiques les coses no estan tan clares.

Segons un recent estudi realitzat per Unisys Security Insights el 42 per cent dels espanyols estarien disposats a que les seves converses en línia fossin monitoritzades sempre que gràcies a això s’incrementarà la seguretat nacional. A més el 65 per cent d’ells estaria d’acord que la seva entitat bancària compartís les seves dades sota el mateix precepte anterior.

Per si això fos poc, el 58 per cent de la població està a favor que la policia augmenti la seva presència en espais públics mitjançant videocàmeres de vigilància i drones. Finalment el 55 per cent dels ciutadans espanyols també estaria a favor que els controls biomètrics com ara el control d’iris o el reconeixement facial, s’aplicaran en llocs duaners.

Aquests números han patit un augment des del passat any com a conseqüència, amb tota seguretat dels atemptats a París a principis d’any.

Sens dubte no deixa de ser curiós que sota el mantell de la seguretat i l’amenaça, els governs de molts països intentin vendre la seguretat massiva. No hem de barrejar el que és control policial amb el que és totalitarisme cibernètic.

Per Tecnonews / AMIC – AMIC – Redacció

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada