Els departaments d’Esports dels set comuns han presentat aquest dilluns la programació dels Campus Esportius 2016, dirigits a joves d’entre 12 i 17 anys i que tindran lloc durant l’estiu tant a Andorra com a la Costa Brava. La novetat d’enguany és el campus que combinarà l’activitat lúdica de vòlei platja amb un curs d’anglès a la tarda, i que inclou el dinar. El cap d’àrea d’Activitats i Programes Esportius del Comú d’Andorra la Vella, Josep Tudó, ha destacat que l’objectiu és oferir una activitat formativa “força econòmica” combinada amb una de lúdica tenint en compte que els joves d’aquestes edats també aposten durant l’estiu per fer cursos o estades d’idiomes. En total, enguany els comuns ofereixen fins a 290 places en un total de cinc campus: el de vela, el de vòlei platja, el de vòlei platja amb anglès, el de tennis i pàdel i la volta a Andorra a peu.

Per tretzè any consecutiu, els set comuns de manera conjunta han organitzat l’oferta de Campus Esportius per a joves durant l’estiu. Es tracta d’una oferta d’activitats que complementa el ventall de propostes que ja organitza cada Comú per separat. En aquest sentit, tal com ha explicat el cònsol menor d’Andorra la Vella, Marc Pons, els campus tenen lloc en instal·lacions més descentralitzades, a l’aire lliure i fins i tot fora d’Andorra.

Enguany s’han programat un total de cinc campus, i per motius de disponibilitat del Palau de Gel no s’han pogut oferir esports sobre gel, de manera que les places disponibles han baixat de 310 a 290. Per aquest motiu, el tècnic d’Esports d’Andorra la Vella, Josep Tudó, s’ha mostrat convençut que “enguany farem el ple, si no arribem al 100% d’inscripcions estarem al 90%”.

La novetat principal d’aquesta nova edició és el campus combinat de vòlei platja, dinar i curs d’anglès, que se celebrarà durant 5 torns de cinc dies cadascun entre el 4 de juliol i el 5 d’agost. El preu de l’activitat és de 110 euros i s’ha optat per oferir aquest campus combinat per aportar també una activitat formativa d’una llengua “tant essencial” com l’anglès, més econòmica que els cursos o estades d’idiomes que molts joves fan durant l’estiu. A banda, però, també es manté el campus únicament de vòlei platja, amb un cost de 26 euros.

Per completar l’oferta, també s’ofereixen 90 places per al campus de tennis i pàdel, que tindrà lloc al Club de tennis de Santa Coloma; 50 places per al campus de vela, que té lloc al Port de la Selva i a Torruella de Montgrí; i 25 places per a la volta a Andorra a peu, una activitat per etapes en què es dorm als refugis del país per conèixer la flora, la fauna i tècniques de seguretat.

El cost d’organitzar els Campus Esportius ascendeix a 30.000 euros, i es finança en un 75% a través de les inscripcions, que s’han obert aquest dilluns. Del preu inicial, els residents a Andorra tenen un descompte, i els posseïdors del Carnet Jove un 15% de descompte addicional.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada