Vives visita i oficia una missa al centre penitenciari

Dins els Actes de la Visita Pastoral, aquest divendres dia 11 de novembre, Mons. Vives ha visitat el centre penitenciari de “La Comella” acompanyat pel Rector i Arxiprest de les Valls d’Andorra, Mn. Ramon Sàrries, Delegat diocesà de pastoral penitenciària, i el Secretari general Mn. David Codina, per tal de celebrar-hi el Jubileu de l’Any de la Misericòrdia amb els que allà estan privats de llibertat.

A la seva arribada a la presó ha estat rebut pel Director del centre penitenciari, Francesc Tarroch amb qui el Copríncep ha mantingut una entrevista personal interessant-se per la situació actual dels presos, els funcionaris i el Centre. Actualment el centre penitenciari d’Andorra compta amb 45 reclusos, 38 dels quals hi resideixen de forma permanent. La majoria dels interns són homes, i només hi ha 4 dones. El Copríncep ha animat el Director del centre a treballar perquè els interns puguin dur a terme activitats que afavoreixin la seva formació i la seva reinserció al món laboral i la seva socialització, i a garantir el respecte i la dignitat de totes les persones que han vist privada la seva llibertat.

A continuació ha tingut lloc la Celebració de la Paraula amb motiu del Jubileu amb la participació de la pràctica totalitat dels reclusos que ha estat presidida per l’Arquebisbe ajudat per Mn. Ramon Sàrries, i que ha estat acompanyada amb els cants pels joves alumnes del Col·legi Mare Janer de Sta. Coloma. 

L’Arquebisbe ha recordat com Jesús estimava a tothom i, especialment, els qui més necessitaven de la misericòrdia i del perdó de Déu. Els ha parlat de la recent trobada del Papa Francesc amb els presos a Roma el dia 6 de novembre i com el Sant Pare els va dir que sempre que visitava una presó es preguntava a si mateix “per què ells i no jo?”.

Al final tots han pregat el Parenostre i l’Arquebisbe, després de donar la benedicció, ha passat a saludar un per un tots els reclusos fent-los ofrena d’un petit recordatori de l’Any de la misericòrdia i intercanviant paraules d’afecte, abraçades, i recolzament amb ells.

Text. Bisbat d’Urgell