vives-telecomAquest dilluns ha continuat la Visita pastoral a Andorra la Vella de l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, acompanyat de l’Arxiprest i de la Delegada de Mitjans de Comunicació.

A la seva arribada ha estat rebut pel Director General, Jordi Nadal, el Director de Seguretat, Cèsar Marquina, i el Director de relacions amb el client Josep Vilana, i després s’hi ha incorporat el Director de Suport Tecnològic Joan-Marc Laura. Amb ells ha fet un recorregut per totes les instal·lacions del Servei de Telecomunicacions d’Andorra (Andorra Telecom), que va ser creat l’any 1975 i  que avui el és l’operador públic que gestiona i explota, en exclusiva dins el territori andorrà, els serveis de telecomunicacions en general, telefonia fixa, telefonia mòbil, transmissió de dades, internet i altres serveis auxiliars o complementaris dels de telecomunicació fins i tot pel que fa a les seves comunicacions internacionals. També és responsable de la gestió de les infraestructures tècniques i de les xarxes nacionals de radiodifusió sonora i de televisió digital terrestre (TDT).

L’Arquebisbe ha visitat els treballadors de la sala central, els serveis tècnics i de suport, els serveis d’atenció telefònica als clients, i de suport tecnològic i desenvolupament de projectes. Actualment s’hi dóna servei a 45.000 usuaris en telefonia fixa, i a 71.600 en telefonia mòbil, i a més de 31.000 accessos a Internet per Fibra Òptica. Actualment a Andorra Telecom hi treballen 290 persones. Fa uns mesos que uns 70 empleats en contractes temporals han passat a ser empleats fixos, tenen una mitjana d’edat de menys de 40 anys, un 60% són homes i un 40% són dones. És important la tasca d’un equip que s’ocupa de la seguretat informàtica de la xarxa, lluitant contra els atacs hackers.

Mons. Vives ha felicitat i encoratjar els professionals, considerant que és molt important per al desenvolupament del país la presència de tècnics d’alt valor afegit. Ha assenyalat la transformació de les relacions a què ens aboquen les noves tecnologies i els ha animat a que com a persones cultivin les relacions amb la família, la lectura de poesia, de passejades al bosc, etc. per tal d’humanitzar aquestes noves formes de comunicació. En acabar la visita, Mons. Vives ha signat el llibre d’honor de l’entitat.

Al migdia, Mons. Joan-Enric Vives es s’ha desplaçat fins la Residència Clara Rabassa, on ha estat rebut per la Presidenta del Patronat, Eloïsa Ortega, el també membre del Patronat Daniel Torres, la Directora Núria Mora, i el Director de Recursos Humans Marc Corral, i les Coordinadores Diana Pires i Elisabet Sánchez. Ha pogut saludar personalment tots els interns i ha compartit el dinar amb ells.

Actualment hi ha a la residència 54 padrins, i a l’hospital de dia hi ha 13 persones més, amb els 6 apartaments amb assistència tots ocupats.

La Fundació Clara Rabassa va iniciar la tasca com a residència el 15 de desembre de l’any 1992. Des d’aleshores, ha acollit àvies i avis del Principat d’Andorra, donant suport físic i espiritual amb un servei de caràcter substitutori de la llar, on les persones grans poden gaudir d’una estada de règim permanent, o règim temporal, i també disposa d’un servei de centre de dia i de pisos amb assistència.

També l’Arquebisbe ha fet un recorregut per la Residència veient les millores que s’han fet i que la Presidenta del Patronat ha detallat: obres de millora que s’han fet i les que s’estan preparant al menjador, a la passarel·la d’entrada, a la primera planta, i a les habitacions, on s’ha iniciat un procés de millora als terres, banys i renovació de parets.

Text i foto: Bisbat d’Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada