Vives diu que respecta els homosexuals però demana cautela a l’hora d’abordar el debat del matrimoni

El copríncep episcopal i arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, ha mostrat el seu respecte vers el col·lectiu homosexual però ha demanat cautela a l’hora d’abordar el debat sobre la possibilitat que dues persones del mateix sexe puguin contraure matrimoni. Vives ha fet aquestes declaracions en una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA on ha manifestat que si les proposicions de llei socialdemòcrates sobre els matrimonis homosexuals i la despenalització de l’avortament prosperessin, ell hi serà ‘si el poble andorrà ho vol’ però ha afegit que els andorrans han de saber ‘allò que m’estan demanant’.

Joan-Enric Vives ha posat de relleu el seu respecte per les persones homosexuals perquè puguin trobar ‘camins de realització personal’ però ha afegit que el matrimoni cal reservar-lo per a les unions entre un home i una dona. D’aquesta manera ha respost al debat que es podria generar en el si de la societat andorrana si prosperessin les proposicions de llei socialdemòcrates relatives a les unions entre persones del mateix sexe i sobre la despenalització d’alguns supòsits pel que fa a l’avortament.

Vives ha dit que ell respectarà que aquest sigui un tema que els andorrans ‘trobin la manera d’enfocar-lo’ i ha afegit que han de saber quins són els límits i que se n’ha de parlar ‘enraonadament’. El copríncep ha alertat que de vegades aquests són temes que els legisladors potser no han examinat prou i que poden portar ‘conseqüències difícils’ i ha manifestat els seus dubtes que Andorra pugui afronta tants canvis en el moment actual.

Joan-Enric Vives ha manifestat que Andorra no és un país retrògrada sinó que camina en la tradició i el dret natural. Pel que fa a la seva posició en el cas que les iniciatives legislatives tiressin endavant, Vives ha dit que ‘només estaré en aquest cas si el poble andorrà ho vol’ i ha afegit que Andorra ‘ha de saber allò que m’està demanant’.

 

TOTES LES NOTÍCIES