Vives diu que Benet XVI ha arribat a la decisió de renunciar ‘amb plena llibertat’

Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, ha valorat en unes breus declaracions la renúncia del Sant Pare Benet XVI al ministeri de Bisbe de Roma, poc després de fer-se pública la confirmació oficial per part de la Santa Seu en una compareixença pública del portaveu, el P. Federico Lombardi a Roma.

Mons. Vives ha subratllat la qualitat humana i la llibertat d’esperit del Sant Pare Benet XVI en prendre aquesta decisió considerant que “és una decisió on s’ hi entreveu una gran qualitat espiritual, i denota una persona que ho ha meditat amb la seva consciència davant de Déu i que ha arribat a aquesta decisió amb plena llibertat”.

En aquest sentit ha valorat també que “ho haurà consultat amb alguns immediats col·laboradors, però ell és el qui pren aquesta decisió personalment ja que el Papa ningú no el pot fer dimitir sinó que lliurement així ho ha decidit”.

L’Arquebisbe d’Urgell ha fet aquestes declaracions a TV2-Catalunya, a la sortida de la reunió ordinària de la Conferència Episcopal Tarraconense, que se celebra a Tiana.

Text i foto: Bisbat d’Urgell

TOTES LES NOTÍCIES