Vives destaca la proximitat entre els polítics i la ciutadania durant la seva visita pastoral a Canillo

L’arquebisbe d’Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, ha destacat la ‘democràcia real’ que té Andorra gràcies a les seves dimensions, i la proximitat que hi ha entre els polítics i la ciutadania, durant la trobada que ha mantingut amb el Comú de Canillo en el marc de la visita pastoral que està fent durant aquesta setmana a la parròquia. Vives també ha demanat als cònsols que treballin per contenir la despesa i per fer realitat la reforma que s’està portant a terme a nivell de país, però que això no estigui renyit amb el manteniment dels valors i de l’ajuda als més febles. En aquest sentit, ha reconegut que ha copsat les dificultats que viuen moltes famílies de Canillo, però considera que s’està fent el màxim per fer-hi front, ja sigui de les institucions públiques com des d’entitats com AINA.

L’arquebisbe d’Urgell i copríncep episcopal està portant a terme durant aquesta setmana la visita pastoral que enguany ha fet a la parròquia de Canillo. Vives ha visitat diferents veïnats, col·lectius i institucions, com les escoles, els Bombers o AINA, i ha destacat que es tracta d’un acte que ‘vivifica la democràcia’ perquè permet que tothom qui ho desitgi pugui expressar-li els seus neguits, com a bisbe o com a copríncep.

En aquest sentit, Vives s’ha mostrat sorprès per ‘la democràcia tan pròxima que es viu a Andorra’, i ha afegit que en alguns moments ‘pot ser delicada’ però creu que aquesta proximitat amb el ciutadà que poden tenir els responsables polítics ‘és impagable’. Durant la visita als membres del Comú, el copríncep ha parlat del patriotisme com a virtut, i el fet que cada veïnat de Canillo tingui un sentiment de pertinença molt fort al seu poble.

D’altra banda, tenint en compte el moment econòmic difícil que s’està vivint, Vives ha demanat que tothom hi posi la màxima intel·ligència, i ha desitjat que els cònsols treballin per contenir la despesa i per canviar el model econòmic d’Andorra, però que mantinguin l’atenció social als més febles.

Durant l’acte, el cònsol ha obsequiat Vives amb un exemplar del llibre Nostres arrels, i l’arxiver de Canillo, Domènec Bascompte, li ha lliurat una reproducció del document en el qual es dóna constància de la venda per part del Compte d’Urgell al bisbat de totes les Valls d’Andorra, per la qual cosa els bisbes van esdevenir senyors d’Andorra. Es dóna la casualitat que, a més, es tracta del primer document on apareix el nom d’un canillenc: Ramon Guillem.

 

1 comentari

  1. Si escoltessim les frases del bisbe, potser tot aniria millor.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES