El copríncep episcopal i arquebisbe d’Urgell, Joan-Enric Vives, ha afirmat aquest dijous en la visita pastoral al Pas de la Casa que ‘s’ha de posar especial atenció al tema de la migració per fer-ho bé’, perquè no passi ‘com a d’altres països veïns en què els autòctons veuen als immigrants com a contrincants o enemics’. Vives assegura que això ‘de moment no ha passat mai a Andorra, però hem d’assegurar-nos que no passi en un futur’.

El copríncep episcopal ha afegit que ‘la immigració convé al país’ perquè, a banda de ser ‘mà d’obra jove’, els immigrants ‘aporten les seves cultures, les seves arrels i la seva vida al Principat’, uns elements que ‘se sumaran a l’arbre que és la cultura andorrana, fornida amb moltes d’altres aportacions’. També ha volgut destacar la importància de no perdre les arrels perquè ‘qui perd els orígens, perd la identitat’.

Vives ha recordat que en països europeus en què semblava que la immigració estava ben acceptada ‘els estrangers han dit que se sentien minoritzats’, i que és ‘un fracàs que no hauria de tenir lloc a Andorra’, perquè ‘hauríem de ser els primers en voler fer una única Andorra, un únic país on tothom hi aporta’.

Pel que fa a la doble nacionalitat, el copríncep i arquebisbe ha assegurat que ‘jo no he d’entrar en aquests debats perquè és el Consell General qui s’ha de preocupar d’atendre aquestes qüestions’, però ha reconegut que s’ha de tenir en compte la idiosincràsia del Principat perquè ‘al ser un país tan petit molta immigració el podria ofegar, i per tant s’ha de trobar l’equilibri’.

Vives ha fet aquestes declaracions en el marc de la seva visita pastoral, que enguany s’ha fet a la parròquia d’Encamp i que ha acabat aquest dijous al Pas de la Casa, on el copríncep ha visitat diverses instal·lacions, com ara la llar d’infants, la biblioteca i el centre esportiu i l’oficina de turisme, en companyia del cònsol major, Jordi Mas, i el cònsol menor, Jordi Torres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada