Vives demana ajuda a la Comunitat internacional per als refugiats siris de Jordània

El bisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, ha demanat a la comunitat internacional que doni suport a Jordània en el seu esforç per proporcionar hospitalitat i cobrir les necessitats bàsiques als refugiats siris. Vives ha indicat que des del maig han arribat al país 250.000 persones procedents de Síria que, sumades als desplaçats d’altres zones, arribarien als 600.000 refugiats.

Vives participa des del 6 de gener i fins al dia 10 en una trobada de bisbes d’Europa i Amèrica del Nord a Terra Santa per transmetre la seva solidaritat i donar suport a les comunitats cristianes d’Israel, Jordània i Palestina.

En declaracions a Radio Vaticà, el copríncep, ha afirmat que esdeveniments recents com el reconeixement de Palestina com a Estat observador a les Nacions Unides ha donat ‘molta esperança’ als palestins.

Precisament durant la visita a Jordània, el copríncep d’Andorra ha parlat de les dificultats dels refugiats siris al país i del repte del Govern d’aquest territori per assumir el gran volum d’arribades de persones desplaçades en un espai curt de temps. I és que segons ha apuntat que li han transmès des de la família reial, des del maig s’haurien comptat 250.000 persones vingudes de Síria, que sumades a les que ja hi havia d’altres zones arribarien als 600.000 desplaçats.

Vives ha destacat les necessitats d’aigua potable, menjar, un sostre digne i una educació bàsica per als refugiats i ha demanat la col·laboració de la Comunitat internacional per ajudar el Govern jordà a atendre aquesta situació de crisi.

TOTES LES NOTÍCIES