La Visita Pastoral a Escaldes-Engordany ha seguit en la seva segona jornada aquest dijous 1 de novembre, festivitat de Tots Sants, amb la celebració de la Missa a la Capella de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, i la Missa estacional a la parròquia de Sant Pere màrtir, presidides per Mons. Joan-Enric Vives, Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra. A la tarda s’ha resat el rosari i s’ha pregat pels difunts als cementiris vell i de La Plana.

L’ Arquebisbe Mons. Joan-Enric Vives, que ha anat acompanyat del Secretari General. Mn. David Codina, ha arribat a les 10:45 del matí a la porta principal de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, on l’esperaven el Director econòmic i de recursos generals del SAAS, i un dels tres directius encarregats de la gestió de l’Hospital, Lluis Buendia; el Ministre de Sanitat i Afers Socials  Carles Álvarez i el President de la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) i membre del Consell Directiu del SAAS, Jean-Michel Rascagneres. Amb ells ha pogut conèixer alguns trets de la gestió que es duu a terme al centre hospitalari, on treballen en l’atenció als malalts 1.034 professionals de la salut (216 metges i 623 personal d’infermeria), que van atendre les 110.176 visites al CAP, 10.230 visites a domicili, 7.373 dins del programa materno-infantil i 3.184 en el programa d’atenció domiciliària que es van produir l’any 2.017. L’Hospital disposa de 4 quiròfans, dues sales de parts, 17 places de serveis de diàlisi i 11 de l’hospital de dia. També l’han esperat Mn. Emili Villegas, Vicari d’Escaldes-Engordany i Mn. Eduard Salinas, capellà encarregat de l’assistència a l’Hospital de Meritxell.

L’Arquebisbe ha remarcat que l’ assistència integral dels pacients, comprengui l’assistència espiritual, ja que les persones en moments de dificultat i angoixa necessiten una ajuda per obrir-se a l’espiritualitat i a la transcendència, i l’Hospital, respectant cada pacient, ho ha de fer possible.

A continuació, i travessant l’hospital, ha pogut saludar el personal de recepció, s’han desplaçat a la capella, on l’Arquebisbe ha presidit la celebració de Tots Sants, concelebrada per Mn. Codina i Mn. Villegas. A l’homilia ha encoratjat a viure la festivitat pregant i demanant als sants que ens ajudin i ens siguin exemple en el camí de la fe i del seguiment de Jesucrist. Déu té un designi de misericòrdia per a la humanitat i sempre farà tot el possible perquè els homes se salvin i arribin a la plenitud de la vida.

Després s’ha desplaçat a l’església parroquial de Sant Pere màrtir, on l’ha rebut el rector, Mn. Jaume Soy i un grup de feligresos. Ha presidit la celebració eucarística estacional. A l’homilia l’Arquebisbe ha expressat la seva alegria perquè la visita pastoral uneix tota la parròquia amb el Bisbe, i la festa de Tots Sants ens uneix amb l’Església celestial. Ha explicat que a la Missa sempre acudim a la intercessió dels sants i santes de Déu que s’uneixen a nosaltres en l’adoració i la lloança a Déu. Ser sants és fer-nos conscients que som fills de Déu i comprometre’ns en el camí de les Benaurances.

A la sortida de la celebració l’Arquebisbe ha volgut saludar tots i cadascun dels assistents que han pogut expressar-li breument els seus sentiments.

Després d’un dinar de germanor sacerdotal, a la tarda, ha visitat el cementiri de l’Avinguda del Pessebre, on ha presidit el res del Rosari i ha pregat pels difunts allà enterrats i pels d’arreu del món.

L’esperaven molts fidels aplegats per recordar els seus difunts. Així mateix s’ha dirigit a la Capella del cementiri de la Plana on també hi ha resat el Rosari i ha pregat pels difunts. Hi ha estat present la cònsol Major i molts fidels que a la Capella de la Resurrecció del cementiri han ofert sufragis i oracions pels difunts. A la sortida dels dos cementiris ha saludat personalment els fidels.

Text i foto Bisbat d’Urgell

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada